Τρίτη 25 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενημέρωση Σαμαρά για τις επαφές στα Δυτ. Βαλκάνια

Τον Αντ. Σαμαρά ενημέρωσε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος για το πρόσφατο ταξίδι του στις πρωτεύουσες των δυτικών Βαλκανίων, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ. «Ο κοινός παρονομαστής είναι πως τα Δυτικά Βαλκάνια έχουν μια ευρωατλαντική προοπτική που συνιστά την πολιτική μας, μια πολιτική ενσωμάτωσης», τόνισε σε δημοσιογράφους ο Ευ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση. Πρόσθεσε ακόμα ότι και «στα διμερή θέματα κάναμε πάρα πολύ σημαντικά βήματα».

Οπως ανακοίνωσε, την τελευταία βδομάδα του Απρίλη θα γίνει στη Θεσσαλονίκη Σύνοδος των 28 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τους έξι ΥΠΕΞ των Δυτικών Βαλκανίων, όπου θα κληθούν να μετάσχουν και υπουργοί επί μέρους «μάχιμων υπουργείων» για «αναπτυξιακούς λόγους». Τα σχέδιά τους εστιάζουν στο να ανοίξουν νέα κερδοφόρα πεδία δράσης για το κεφάλαιο, σε τομείς όπως η ναυτιλία, η εκμετάλλευση θαλάσσιων πόρων, οι πηγές και τα δίκτυα ενέργειας, οι αγωγοί κλπ. Στο ίδιο πλαίσιο, προγραμματίζουν για τις 10 Ιούνη στην Αθήνα συνάντηση των 28 ΥΠΕΞ της ΕΕ με τους ΥΠΕΞ όλων των χωρών του Αραβικού Συνδέσμου.

Στο μεταξύ, τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής ενημερώνει σήμερα το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος για τα αποτελέσματα της περιοδείας του στα Δυτικά Βαλκάνια, τις θέσεις της κυβέρνησης για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, την κατάσταση στην Ουκρανία και την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ