Τετάρτη 27 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... διαχειριστικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ τη χτεσινή, πολλοστή κόντρα Μεϊμαράκη - Παπανδρέου περί πρόωρων εκλογών, μπορούμε να καταλήξουμε, εκ των όσων δηλώνουν, στο εξής συμπέρασμα: Ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ φοβούνται τις κάλπες.

Και δεν έχουν άδικο, βέβαια, όσο οι κάλπες αναδείχνουν το δικομματισμό σε κυρίαρχο παράγοντα της πολιτικής κατάστασης στη χώρα. Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα, εάν οι συσχετισμοί ήταν διαφορετικοί.

Αλλωστε, αυτό ακριβώς θέλουν να αποφύγουν. Κι ενώ οι εργάτες βρίσκονται στους δρόμους, διεκδικώντας το δίκιο τους, αυτοί κομπορρημονούν για τις ...εκλογικές τους επιδόσεις.

Με άλλα λόγια, για το ποιος από τους δυο είναι ικανότερος στην παραπλάνηση και τον εγκλωβισμό των εργαζομένων στην στρούγκα του δικομματισμού και του ευρωμονόδρομου.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ σε όλες τις τουριστικές περιοχές ανήγγειλε η κυβέρνηση, προκειμένου να πείσει ότι πατάσσει την αισχροκέρδεια και την ακρίβεια.

Στην πραγματικότητα, όμως, ο κυβερνητικός στόχος εξαντλείται αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση των κρατικών φορολογικών εσόδων.

Οσο για τους εργαζόμενους που παραθερίζουν (όσοι, δηλαδή, τα κατάφεραν), μάλλον πονοκεφαλιάζουν για το πώς θα πληρώσουν τα «διακοποδάνεια», που αναγκάστηκαν να πάρουν ή για το πώς θα τα βγάλουν πέρα όταν επιστρέψουν.

Εκτός και αν πιστεύουν οι κυβερνώντες ότι μπορούν να χρηματοδοτηθούν οι διακοπές του κόσμου με τα επιδόματα αδείας των μισθών πείνας.

ΜΑΛΛΟΝ ΑΣΤΕΙΑ έχει καταντήσει πλέον η προσπάθεια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να χειριστεί την υπόθεση των Ανδρέα Ανδριανόπουλου και Στέφανου Μάνου. Δημοσιεύματα μιλούν για συνεχείς διαβουλεύσεις και παραινέσεις, ώστε να μη ...δημιουργούν εσωτερικά προβλήματα στο «κίνημα» οι δύο βουλευτές.


Γρηγοριάδης Κώστας

Εμείς, πάντως, είμαστε σε θέση να τους διαβεβαιώσουμε ότι απ' όσα ακούμε, ούτε ο Ανδριανόπουλος, ούτε ο Μάνος άλλαξαν απόψεις ή διαφοροποιούνται απ' όσα έλεγαν στο παρελθόν.

Το γεγονός πως συνεχίζουν και τα λένε, ενώ, ταυτόχρονα, οι σχέσεις τους με το «φιλολαϊκό», λόγω αντιπολίτευσης, ΠΑΣΟΚ παραμένουν σταθερές, αποκαλύπτει απλώς τους πραγματικούς προσανατολισμούς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ