Τετάρτη 27 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Δυναμική απόκρουση του αυταρχισμού

Στην Κέρκυρα οι ταξικές δυνάμεις δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις που επιχείρησαν να σπάσουν την απεργία στο πολυκατάστημα «HONDOS CENTER»

Μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκαν και στις πόλεις της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Στην Κέρκυρα οι ταξικές δυνάμεις δεχτήκανε απρόκλητη, αυταρχική επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες σε διατεταγμένη υπηρεσία και ικανοποιώντας εργοδοτικές εντολές, επιχείρησαν να σπάσουν την περιφρούρηση των εργαζομένων στο πολυκατάστημα «HONDOS CENTER» (ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο Ε. Λιντοβόης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας).

Αξιοσημείωτη είναι η παραίνεση του υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας κ. Γουναρόπουλου προς τους αστυνομικούς: «'Η θα σπρώξετε ή θα φύγετε από εδώ», είπε. Τελικά η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν πέρασε. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να σπάσουν τις δυνάμεις περιφρούρησης και το πολυκατάστημα δε λειτούργησε καθώς και τα γύρω από την περιοχή εμπορικά μαγαζιά. Στην συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία από την πλατεία Σαρόκο προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, όπου οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη αγανάκτησή τους για την απρόκλητη, αντιδημοκρατική, αυταρχική επίθεση.

Ισχυρό μήνυμα αντίστασης έστειλαν και οι εργαζόμενοι στα Γιάννενα μέσα από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Μειώνονται οι όροι αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης, των σωματικών και πνευματικών ικανοτήτων των εργαζομένων, σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Β. Βώττης, γραμματέας του ΕΚ Ιωαννίνων, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ και να αναπτύξουν πολύμορφες δραστηριότητες ώστε να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας.

Στη Λευκάδα σημαντική ήταν η συμμετοχή των νέων εργαζομένων από το χώρο των ιδιωτικών υπαλλήλων και των κατασκευών. Οι συγκεντρωμένοι κατέληξαν στην Νομαρχία όπου επέδωσαν το ψήφισμα. Χαιρέτισαν εκπρόσωποι του ΕΚ Λευκάδας, από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την Ομοσπονδία των ΕΒΕ.

Από το πρωί δώσανε με επιτυχία τη μάχη της περιφρούρησης οι οικοδόμοι στην Πρέβεζα στο εργοτάξιο ΚΥΡΟΜΥΤΗΣ. Ακολούθησε δυναμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης με συμμετοχή ιδιωτικών και δημοτικών υπαλλήλων.

Στο Αγρίνιο τα γιαπιά νέκρωσαν, αφού το 90% των οικοδόμων απέργησε ενώ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν με επιτυχία το πρωί τη μάχη της περιφρούρησης στην Αγροτική Τράπεζα και στο σούπερ μάρκετ «ΣΙΣΙ ΕΛΑΣ», παρά την εμφάνιση της αστυνομίας μετά από κάλεσμα της εργοδοσίας στο σούπερ μάρκετ.

Αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ έγιναν στην Αρτα και την Ηγουμενίτσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ