Τετάρτη 27 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πάνω απ' όλα η ενημέρωση...

«Ηρθε η ώρα των κερδοσκόπων». Κάπως έτσι θα μπορούσε η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Ανάπτυξης να τιτλοφορήσει την τελευταία του ενέργεια, εάν δεν υπήρχε στη μέση εκείνη η «σεμνότητα και ταπεινότητα». Μέχρι, βέβαια, να τη βάλουν κι αυτή στο... χρηματιστήριο, προκειμένου να επιτευχθεί μια ακόμη επιτυχής «σύμπραξη» δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αν και το συγκεκριμένο προϊόν δε φέρει εγγυήσεις ...«ποιότητας», ούτε φαντάζει ιδιαίτερα κερδοφόρο για να προσελκύσει ξένους και ντόπιους... επενδυτές.

Αλλά μέχρι εδώ με την πλάκα. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, λοιπόν, αποφάσισε να κυκλοφορήσει ενημερωτικό έντυπο, που θα μοιράζεται στους επιβάτες των πλοίων, ώστε να ενημερώνονται οι τελευταίοι για τις τιμές που προβλέπει η σχετική αγορανομική διάταξη στα κυλικεία των πλοίων και τι μπορούν να κάνουν όταν αντιμετωπίσουν κάποιο σχετικό πρόβλημα.

Η ενημέρωση, βέβαια, δεν είναι κακό πράγμα. Ωστόσο, πολλοί θα πουν (κι εμείς), ότι είναι άλλο πράγμα η τήρηση των τιμών, που προβλέπουν οι σχετικές αγορανομικές διατάξεις και άλλο αν η τιμή αυτή είναι «λογική» και στο πλαίσιο των αντοχών του λαϊκού εισοδήματος. Στο κάτω κάτω της γραφής, τι να την κάνεις την ενημέρωση, εάν πουλάνε νόμιμα το καφεδάκι μια χούφτα ευρώ. Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις, όμως, σταματούν στην ενημέρωση. Βλέπετε πάνω απ' όλα η «αγορά»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ