Τετάρτη 27 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Απλώθηκε» το αγωνιστικό κάλεσμα στα νησιά

Με πείσμα έδωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών κινητοποιήσεων και στα νησιά του Αιγαίου, ενάντια στις αντίξοες συνθήκες (όπως οι μεγαλύτερες πιέσεις από τους εργοδότες λόγω θερινής περιόδου). Στην Μυτιλήνη έγινε συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά Λύκεια, αλλά και στο λιμάνι της Μύρινας. Στη Λήμνο, εκατοντάδες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και βροντοφώναξαν ότι τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης δε θα περάσουν.

Στη Χίο, η συμμετοχή στην απεργία άγγιξε σε ορισμένους κλάδους ακόμα και το 100%. Μετά την απεργιακή συγκέντρωση, όπου μίλησε η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Στέλλα Αμπαζή, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν με παλμό προς τη Νομαρχία. Σημαντικά ήταν τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία (π.χ. σε τράπεζες, ΔΕΚΟ έφτασε το 80%) και στη Σάμο, όπου η διαδήλωση (στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης) ολοκληρώθηκε με συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Νομαρχίας και την κατάθεση σχετικών ψηφισμάτων.

Σημαντική αγωνιστική παρακαταθήκη άφησαν στη Ρόδο οι εξορμήσεις, με τις οποίες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ «όργωσαν» τις προηγούμενες μέρες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και σούπερ - μάρκετ, με αποτέλεσμα να γίνουν πολλές συζητήσεις με εργαζόμενους. Η συμμετοχή στην απεργία, αλλά και την κινητοποίηση κινήθηκε σε ικανοποιητικά - για τα δεδομένα του καλοκαιριού - ποσοστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ