Παρασκευή 7 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Αιματηρό παιχνίδι στις πλάτες των λαών

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, σε ανακοίνωσή του, εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, μετά την εγκατάσταση της νέας κυβέρνησης στο Κίεβο από τους ιμπεριαλιστές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, χέρι-χέρι με αντιδραστικές νεοναζιστικές ομάδες που έδρασαν όλο το τελευταίο διάστημα στη χώρα. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στις πλάτες του ουκρανικού λαού παίζεται τους τελευταίους μήνες ένα επικίνδυνο και αιματηρό παιχνίδι από την ΕΕ και ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, που αντανακλά την επέκτασή τους προς την Ανατολή και τους ανταγωνισμούς τους με τη Ρωσία, με στόχο το γεωπολιτικό έλεγχο αλλά και τις πλούσιες πηγές ενέργειας στην περιοχή. Ο ουκρανικός λαός, που έχει υποφέρει τόσο από την καπιταλιστική παλινόρθωση μετά το 1991, έχει το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα να αποφασίσει μόνος για την ηγεσία και τις τύχες του, χωρίς κανενός είδους ξένη παρέμβαση ή επέμβαση. Η επανάληψη της "αλλαγής με βίαιο τρόπο" καθεστώτος οξύνει το ήδη τεταμένο κλίμα στη χώρα και την περιοχή.

Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες για απαγόρευση πολιτικών κομμάτων, συνδικάτων και την προσπάθεια απαγόρευσης γλωσσών των μειονοτήτων στη χώρα και τον ιστορικό ρεβανσισμό απέναντι στην ιστορία της Σοβιετικής Ενωσης και τις κατακτήσεις της στην Ουκρανία. Καταδικάζουμε τα σχέδια του ΝΑΤΟ που επικαλείται το άρθρο 4 του, που αφορά χώρες - μέλη του, την προσπάθεια ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και την πρόθυμη οικονομική "βοήθεια" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που μόνο νέα δεινά θα φέρει στο λαό. Ο λαός της Ουκρανίας πρέπει να διεκδικήσει το ρόλο και να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις ως πραγματικός αφέντης στον τόπο του.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Ουκρανίας και στην οργάνωση - μέλος μας, την Αντιφασιστική Επιτροπή Ουκρανίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ