Παρασκευή 7 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Μετ' επιτάσεως ζητά άλλο μείγμα διαχείρισης

Την ερχόμενη Δευτέρα, η ΔΗΜΑΡ παρουσιάζει σε εκδήλωση την «Προοδευτική Συνεργασία», όπως βαφτίζει την κολεγιά της με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού φιλοδοξεί να αποκτήσει υπόσταση πολιτικής δύναμης με βλέψεις συμμετοχής στην αστική διαχείριση.

Ο Φ. Κουβέλης, μιλώντας στον «Real fm», άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τις κινήσεις του κόμματός του μελλοντικά, καταθέτοντας εμμέσως πλην σαφώς τη διαθεσιμότητά του για συνεργασίες στο πλαίσιο της αστικής διαχείρισης, αλλά με διαφορετικό μείγμα απ' ότι σήμερα ασκείται.

Εξάλλου, και σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες -όπου αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ συμμετέχει σε εκδήλωση της ευρωομάδας των σοσιαλδημοκρατών- με τον Επίτροπο Λ. Αντόρ, ανέφερε: «Η αντιμετώπιση της ανεργίας, και εδώ υπήρξε απόλυτη συμφωνία με τον κ. Αντορ, χρειάζεται και την αλλαγή του δημοσιονομικού προγράμματος. Χρειάζεται την εγκατάλειψη της ασφυξίας, της πολιτικής λιτότητας, αλλά και της ύφεσης. Ολ' αυτά έχουν σχέση με μια συνολικότερη αντιμετώπιση του ελληνικού δημοσίου χρέους, το οποίο πρέπει να αναδιαρθρωθεί και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αναδιαρθρωθεί. Με την απομείωσή του, τη χρονική επιμήκυνση, τα χαμηλότερα επιτόκια και, γιατί όχι, και με τη μεταφορά μέρους του χρέους με τη μορφή ευρωομολόγων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αυτά, όμως, αξιώνουν αλλαγή της πολιτικής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ταυτόχρονα διεκδίκηση από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης. Και αυτή η διεκδίκηση αποτελεί εκκρεμότητα. Αποτελεί παράλειψη».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αθροίζει τη φωνή του με εκείνη άλλων δυνάμεων της διαχείρισης που αξιώνουν άλλο μείγμα διαχείρισης, που θα ενισχύει απ' τον κρατικό κορβανά την προσπάθεια ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας. Στο πλαίσιό της και προκειμένου να αμβλύνουν τη λαϊκή οργή, επεξεργάζονται μέτρα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας και της ανεργίας που θα συμφιλιώνουν το λαό με αυτά τα σύμφυτα του καπιταλισμού φαινόμενα και θα αποκαθιστούν την «κοινωνική συνοχή», την υποταγή δηλαδή του λαού στην πολιτική - σφαγείο των δικαιωμάτων του, για την οποία ο Φ. Κουβέλης εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποπροσανατολιστικό μπαράζ από τα κόμματα της διαχείρισης (2014-08-26 00:00:00.0)
Πασχίζει να διασφαλίσει ρόλο στο πολιτικό σκηνικό (2014-08-21 00:00:00.0)
Υποταγή και «σταθερότητα» για νέα αντιλαϊκά μέτρα (2014-05-23 00:00:00.0)
Ψάχνει «γιατρικό» και για τη σοσιαλδημοκρατία (2014-04-29 00:00:00.0)
Τα σέβη του στην Κομισιόν... (2013-04-24 00:00:00.0)
Ψέματα, αυταπάτες και ψίχουλα στο λαό (2012-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ