Τετάρτη 2 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Διαβεβαιώσεις σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

Διαβεβαιώσεις στα ντόπια και ξένα μονοπώλια ότι συνεχίζει στοχοπροσηλωμένα την πολιτική υπεράσπισης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, στην Ελλάδα και την ΕΕ, έδωσε χτες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντας χαιρετισμό στο δείπνο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ που λαμβάνουν μέρος στο ΕΚΟΦΙΝ.

Στην ομιλία του σκιαγράφησε τους στόχους των ευρωενωσιακών μονοπωλίων για ενίσχυση της ΕΕ διεθνώς, στον ανταγωνισμό της με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Αναλώθηκε σε κάποια ευχολόγια για μέτρα διαχείρισης της φτώχειας, ενώ διαφήμισε τη «δημοσιονομική προσαρμογή» που πέτυχε η «ελληνική οικονομία», πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων. Ταύτισε την «επιτυχία» με την «ιδιωτική πρωτοβουλία», χαρακτήρισε την κρίση ως ευκαιρία για «πρόοδο και ανάπτυξη», ενώ τόνισε, απευθυνόμενος στο μεγάλο κεφάλαιο, ότι «έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε», δίνοντας ουσιαστικά υπόσχεση για συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων διασφάλισης της κερδοφορίας του.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε διαδοχικά συναντήσεις με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, και το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, οι οποίοι τον συνεχάρησαν για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει και τη «δημοσιονομική προσαρμογή». Τέλος, διαρρέεται ότι ο Αντ. Σαμαράς αναμένει στην Αθήνα, στις 11 Απρίλη, τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ