Πέμπτη 3 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ
Θέλει καπιταλισμό που να ... σέβεται τους εργάτες

Επιβεβαίωσε, για μια ακόμη φορά, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, Ρ. Δούρου, ότι οι θέσεις της παράταξής της δε διαφέρουν σε τίποτα από τις υπόλοιπες που στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Σε διαδικτυακή συνέντευξη που έδωσε, ανάμεσα σε άλλα, τάχθηκε υπέρ των ιδιωτικών επενδύσεων και της ανακύκλωσης της ανεργίας, μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα, η Ρ. Δούρου υπεραμύνθηκε της καπιταλιστικής ανάπτυξης, μέσα από μια διαδικασία προσέλκυσης επενδύσεων, που περιέχει εκχώρηση δημόσιου πλούτου για να κερδοσκοπήσει το κεφάλαιο και υποτίμηση της αξίας της εργατικής δύναμης, καθιερώνοντας μισθούς πείνας.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι «ένα σοβαρό πρόγραμμα δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων». Για το πώς θα γίνουν αυτές οι επενδύσεις, ζήτησε ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση στη δράση των ιδιωτικών ομίλων, λέγοντας ότι «οι επενδύσεις δεν έρχονται γιατί δεν έχουμε σοβαρές μεταρρυθμίσεις που να πλήττουν τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά», «παπαγάλισε», δηλαδή, αυτά ακριβώς που ισχυρίζεται και η ΝΔ. Επιχειρώντας να διαφοροποιηθεί από την κυρίαρχη πολιτική που στηρίζουν και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι επενδύσεις πρέπει να έρθουν, ωστόσο «πρέπει να σέβονται τους εργαζόμενους, να αποδίδουν φόρους στο Δημόσιο και να σέβονται το περιβάλλον». Κοροϊδεύει, δηλαδή, τον κόσμο, όταν προσπερνά την αναγκαστική επιδίωξη του κεφαλαίου για κερδοφορία, η οποία περνά ακριβώς μέσα από την ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων και αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως πεδίο κερδοφόρας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, της εξυπηρέτησης των επενδύσεων, κινούνται και οι προτάσεις της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανεργίας. «Θα βοηθήσουμε να αντιμετωπιστεί η ανεργία με ένα σπουδαίο εργαλείο που είναι το ΕΣΠΑ», είπε χαρακτηριστικά. Δηλαδή, τι διαφορετικό θα κάνει η Ρ. Δούρου από τον συνυποψήφιό της και νυν περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Σγουρό, ο οποίος προωθεί ακριβώς αυτό, προγράμματα δηλαδή απασχολησιμότητας χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ; Προγράμματα που σπανίως δίνουν δουλειά και προσφέρουν κατά κύριο λόγο σεμινάρια, μοιράζοντας λεφτά στους ενδιάμεσους φορείς που τα υλοποιούν. Διευκρίνισε, βέβαια, ότι «τα λεφτά του ΕΣΠΑ δεν είναι λύση, δεν είναι κανονική δουλειά», αλλά η παράταξή της θα τα αξιοποιήσει «για να κάνουμε μια καλή αρχή», όπως είπε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ