Πέμπτη 3 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Επιχειρηματίες ορέγονται το «φιλέτο» του Νοσοκομείου Θώρακος Πατρών

Δήλωση του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

Το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακα στην Πάτρα επισκέφτηκε την Τρίτη ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, όπου είχε με τους εργαζόμενους μια ουσιαστική συζήτηση.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η τροπολογία που προσωρινά αποσύρθηκε από το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο και προβλέπει το κλείσιμο του νοσοκομείου επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συνολικό σχέδιο, που αφορά την παραπέρα εμπορευματοποίηση και συρρίκνωση του δημόσιου τομέα Υγείας. Αυτές είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ, οι ανάγκες του κεφαλαίου, που πιστά υπηρετούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Το νοσοκομείο αυτό, λόγω της προνομιακής του θέσης και της πρόσφατης ανακαίνισής του και μάλιστα με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, καθίσταται "φιλέτο" για τους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν. Πολλά λέγονται και γράφονται για κέντρο χρονίως πασχόντων και διάφορα άλλα. Το σίγουρο είναι ότι το κλείσιμό του θα στερήσει δημόσιες υπηρεσίες Υγείας απ' την εργατική - λαϊκή οικογένεια, ευρύτερα στην περιοχή μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα ώστε να υπάρξει αγωνιστική απάντηση όχι μόνο για να μην κλείσουν μονάδες Υγείας αλλά και να αναβαθμιστούν, για να καλύπτουν τις διευρυμένες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών δωρεάν με κατάργηση κάθε πληρωμής στον τομέα Υγείας - Πρόνοιας.

Δεσμευόμαστε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να συμβάλλει σ' αυτόν τον αγώνα, θα δώσει όλες του τις δυνάμεις το παραπάνω ζήτημα να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ