Σάββατο 12 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Μιχάλης Λεάνης

Δημοσιογράφος

Γιατί με το ΚΚΕ... Ο κυριότερος λόγος, όσον αφορά την Ευρώπη, είναι ότι το ΚΚΕ ήταν το πρώτο το οποίο μίλησε για την Ευρώπη των μονοπωλίων, τότε που κάποιοι έλεγαν με περισσή ευκολία ότι θα είμαστε μόνοι, δε θα μας υπολογίζει κανείς και τα λοιπά. Τώρα είμαστε μόνοι... Το ΚΚΕ ήταν αυτό το οποίο μίλησε πρώτο για την εκμετάλλευση, αλλά και την εξαθλίωση, ιδιαίτερα των εργαζομένων.

Με το ΚΚΕ γιατί ήταν το πρώτο το οποίο ξεκαθάρισε τη θέση του για το μνημόνιο. Δεν πήγε σε φτιασιδώματα. Είχε πει ότι δεν το αναγνωρίζει, δε μίλησε για «κούρεμα» όπως έκαναν κάποιοι άλλοι - στην αρχή για «κούρεμα», μετά για «φιλάρισμα», οτιδήποτε έχει σχέση με κομμωτήριο.

Γιατί το ΚΚΕ έδωσε να καταλάβουν σε κάποιους ότι δεν το φτάνουν και δεν το αγγίζουν τα φτιασιδώματα. Εχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα αξιόλογο ποσοστό, γιατί π.χ. η τρόικα πηγαινοέρχεται και δεν αλλάζει καθόλου μα καθόλου τις επιδιώξεις της; Δεν υπολογίζει, δεν έχει στο μυαλό της ότι υπάρχει μια αντίδραση; Ξέρει όμως ότι αυτή η αντίδραση έτσι όπως εκπροσωπείται από την αντιπολίτευση θα είναι ελεγχόμενη.

Ενας άλλος λόγος, που για μένα είναι το κυριότερο κατά την ταπεινή μου άποψη, έχει να κάνει με τις εφεδρείες. Η ψήφος στο ΚΚΕ σταματάει τις εφεδρείες. Το καπιταλιστικό σύστημα έχει διάφορες μεθόδους, φτιάχνει κόμματα καινούργια. Τα κόμματα φτιάχνουν νέες ελπίδες, οι νέες ελπίδες αποδεικνύονται απατηλές, πάμε ξανά στο εργοστάσιο της ελπίδας και φτιάχνουμε καινούργια. Η ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει τέρμα στις εφεδρείες.

Ο τελευταίος λόγος είναι προσωπικός και εμπεριέχει, όπως όλοι οι προσωπικοί λόγοι, ηθικό στοιχείο. Δεν μπορεί να είσαι κομμουνιστής και να μην είσαι με το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ