Σάββατο 12 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Μπίζνες παράλληλα με τους τραμπουκισμούς

Στοιχεία που δείχνουν ότι η ΜΚΟ με τον τίτλο: «Γιατροί του Κόσμου» προμηθεύτηκε «αναλώσιμα αγαθά προσωπικής υγιεινής» από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρο και μάλιστα χωρίς ο ίδιος να έχει δικαίωμα να εμπορεύεται τέτοια προϊόντα, κατέθεσε χτες στη βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου στη διάρκεια σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός κατέθεσε έγγραφο με τον τίτλο «Εμπιστευτικό» της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης Τμήμα Προστασίας Προσφύγων και Αιτούντων Ασυλο του υπουργείου Εργασίας στο οποίο αναφέρεται: «Σας διαβιβάζουμε αντίγραφο του υπ' αριθμ. 42/30 - 7- 2012 τιμολόγιο ποσού 24. 969 ευρώ που αφορά προμήθεια αναλώσιμων αγαθών προσωπικής υγιεινής, όπως αυτό κατατέθηκε στην υπηρεσία μας (....). Από τον έλεγχο που διενήργησε ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών για λογαριασμό της Υπηρεσίας μας, προέκυψε ότι τα είδη που αναφέρονται στο τιμολόγιο δεν συνάδουν με τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου προμηθευτή όπως αυτή απεικονίζεται στη σφραγίδα τιμολογίου με τα στοιχεία του».

Σημειώνει ότι «τα ανωτέρω ευρήματα ενδεχομένως συνηγορούν υπέρ οικονομικής παρατυπίας» και επισυνάπτονται αντίγραφα τιμολογίων όπου δείχνουν ότι οι «Γιατροί του Κόσμου» προμηθεύτηκαν από τον Ηλ. Παναγιώταρο οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαπούνια κ.ά. έναντι του ποσού που αναφέρεται παραπάνω.

Ο Β. Κεγκέρογλου καταθέτοντας αυτά τα έγγραφα στα πρακτικά της Βουλής σχολίασε: «Την ίδια ώρα που δίνεται εντολή και υπάρχει καθοδήγηση για επίθεση στα ιατρεία των "Γιατρών του Κόσμου", βουλευτής της ΧΑ και επιχειρηματίας είναι προμηθευτής της Οργάνωσης. Αυτό δείχνει τον εμπαιγμό, την υποκρισία, το φαρισαϊσμό και το εγκληματικό της συγκεκριμένης οργάνωσης, η οποία ταυτόχρονα είναι και μπίζνα».

Σε ανακοίνωση των "Γιατρών του Κόσμου" αναφέρεται ότι το θέμα που προέκυψε «αφορά μία συγκεκριμένη προμήθεια ειδών υγιεινής» και: «Ομολογούμε ότι ατυχώς δεν ταυτοποιήσαμε τη συγκεκριμένη προσφορά με τον προμηθευτή».

Ενώπιον άρσης ασυλίας ο Κασιδιάρης

Την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιαρη αναμένεται να ζητήσει την ερχόμενη βδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Κ. Νταγιάντα για να ασκήσει δίωξη σε βάρος του, για την εμπλοκή του στην υπόθεση της βιντεοσκόπησης της συνομιλίας του με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκο.

Επιπρόσθετα, χτες, προφυλακιστέος κρίθηκε ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά Θ. Μπαρέκας, μετά την απολογία του στις εφέτες ειδικές ανακρίτριες, για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Φέρεται να εμπλέκεται σε σειρά επιθέσεων μελών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ