Τρίτη 6 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Προτάσεις «βελτίωσης» που δεν αγγίζουν την ουσία

ΣΕΟΥΛ.--

Να ενισχύσει τον έλεγχο της ασφάλειας των επιβατηγών πλοίων στην ακτοπλοΐα ισχυρίζεται ότι αναζητά η νοτιοκορεατική κυβέρνηση, είκοσι σχεδόν μέρες μετά το τραγικό ναυάγιο με το πλοίο «Σεουόλ», που άφησε πίσω του πάνω από 300 νεκρούς και αγνοούμενους. Ανάμεσα σε όσα εξετάζονται, είναι μέτρα που αφορούν την ακριβέστερη καταγραφή επιβατών και φορτίου, η τοποθέτηση «μαύρων κουτιών» που θα καταγράφουν π.χ. την επικοινωνία της γέφυρας με την ακτοφυλακή, την ταχύτητα και την πορεία του πλοίου, θέσπιση ορίων ταχύτητας στα επιβατηγά και άλλα. Φυσικά, στο απυρόβλητο θα μείνει η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα πλοία και συνολικά στις μεταφορές, η αιτία δηλαδή που γεννά τους κινδύνους για ναυτεργάτες και επιβάτες. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στις «λύσεις» που συζητά η κυβέρνηση για την αποφυγή νέων ναυαγίων, είναι και η ...αλλαγή των ιδιωτικών εταιρειών στις οποίες σήμερα ανατίθεται ο έλεγχος των πλοίων.

Στο μεταξύ, οι δύτες είχαν ολοκληρώσει χτες τον έλεγχο στους 61 από τους 64 θαλάμους του κουφαριού του «Σεουόλ», έχοντας ανασύρει συνολικά 244 νεκρούς.

  • Διακόσιοι επιβάτες τραυματίστηκαν την Κυριακή στη Σεούλ, όταν λόγω «μηχανικής δυσλειτουργίας» (δε λειτούργησε το σύστημα ασφαλείας που ενεργοποιείται όταν ένας συρμός βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από τον άλλο), συγκρούστηκαν δύο συρμοί του μετρό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ