Παρασκευή 9 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Σύλληψη 4 εγκληματιών που ετοίμαζαν επιθέσεις

Τη σύλληψη 4 εγκληματιών από το Μαϊάμι των ΗΠΑ, μελών της αντικουβανικής μαφίας, που σχεδίαζαν επιθέσεις κατά του νησιού, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Κούβας.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η σύλληψη των Χ. Αμαδόρ, Ο. Γκονζάλες, Ρ. Πατσέκο και Φ. Μονσόν έγινε στις 26 Απρίλη και οι 4 εγκληματίες ομολόγησαν ότι ετοίμαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κούβα. Αναγνώρισαν ότι ήδη από το 2013 είχαν πραγματοποιήσει αναγνωριστικά ταξίδια στη χώρα, ενώ, όπως αποδείχτηκε, είχαν καθοδήγηση από συνεργάτες του γνωστού αρχιεγκληματία, πρώην πράκτορα της CIA, Λουίς Ποσάδα Καρίλες, όπως ο Σαντιάγκο Αλβαρες Φερνάντες και ο Οσβάλντο Μιτάτ.

Ο Αλβαρες αποδεδειγμένα είχε συμμετοχή στη μεταφορά όπλων στο νησί, όπως το 2001, που έφερε 8 αυτόματα τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή εγκληματιών αντεπαναστατών, που ετοίμαζαν επίθεση στο νυχτερινό κέντρο «Τροπικάνα» της Αβάνας. Είχε εμπλακεί σε απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη της Κούβας το 2000 στον Παναμά, όπου ο Καρίλες και άλλοι δύο συνελήφθησαν και ο Αλβαρες τους βοήθησε να αποδράσουν από τη φυλακή και τους μετέφερε με αεροσκάφος του στο Μαϊάμι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ