Κυριακή 20 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Κυριακή (20/5)
  • Ο Νίκος Ζούδιαρης
    Ο Νίκος Ζούδιαρης
    Στον αξέχαστο Γιάννη Ρίτσο είναι αφιερωμένη η εκδήλωση, που διοργανώνει ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με τους Συλλόγους Δασκάλων και Γονέων - Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα και την Ενωση Γονέων Βύρωνα, στις 7.30 μμ, στο Θέατρο Βράχων «Αννα Συνοδινού». Θα μιλήσει η δημοσιογράφος Αγγελική Κώττη. Απαγγέλλουν: Γιάννης Βόγλης, Βασίλης Κολοβός, Βέρα Κρούσκα. Τραγουδούν: Καλλιόπη Βέττα, Κώστας Θωμαΐδης και οι συνθέτες Τάσος Γκρους και Γιάννης Ιωάννου.
  • Για δεύτερη συνεχή βραδιά (10.30μμ) παρουσιάζεται στο «Χάουζ οφ αρτ» (Σαχτούρη 4, Ψυρρή, τηλ. 3217678), η τελευταία δισκογραφική δουλιά του Νίκου Ζούδιαρη «Ενας κύκνος κλαίει», μαζί με παλιότερες δημιουργίες του. Στο συναυλιακό ταξίδι μαζί με τον Απόστολο Ρίζο, ερμηνευτή των καινούριων τραγουδιών του συνθέτη, συμμετέχουν οι Νίκος Κουρουπάκης, Κώστας Θωμαΐδης, Θάνος Μικρούτσικος και Ελένη Τσαλιγοπούλου.
  • Αφιερωμένες στη μνήμη της Τζίνας Μπαχάουερ είναι οι Κυριακάτικες «Μουσικές συναντήσεις», στο «Αετοπούλειο» Χαλανδρίου (Φιλ. Εταιρείας και Τομπάζη 18). Στις 8μμ, οι Στέλλα Γεωργίου (βιολί), Βασίλης Παρασκευόπουλος (κλαρινέτο) και Βύνη Φούντα (πιάνο) παρουσιάζουν έργα Μπετόβεν, Στραβίνσκι και Κουμεντάκη.
Δευτέρα (21/5)
  • Μουσικοθεατρική παράσταση, αφιερωμένη στους Δημήτρη Ψαθά και Αλέκο Σακελλάριο, από τη Θεατρική Σκηνή «Καρ-Κον» και τη μέτζο σοπράνο Ηλέκτρα Βάργκα, στις 10.30μμ, στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια, 7777427).
Τρίτη (22/5)
  • Ατομική έκθεση του Στέλιου Γαβαλά εγκαινιάζεται (8μμ) στην γκαλερί «έκφραση - Γιάννα Γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α). Περίπου 30 γλυπτά σε μικρές και μεγάλες διαστάσεις αντιπροσωπεύουν τη δουλιά των τελευταίων δύο χρόνων με θέμα το τοπίο της θάλασσας.
  • Εργο του Στέλιου Γαβαλά
    Εργο του Στέλιου Γαβαλά
    Ξεκινά στη δεύτερη στέγη του Θεάτρου «Ροές» (Ιάκχου 14, Γκάζι) το οκταήμερο «Τέχνη χωρίς σύνορα» - συμπράττουν Ελληνες και Τούρκοι καλλιτέχνες - με τους Τούρκους Ερκάν Ογκούρ (μουσικός, συνθέτης) και Ισμαήλ Χάκι (μουσικός, ερμηνευτής) που ξεναγούν στον κόσμο της παραδοσιακής τούρκικης μουσικής και των αυτοσχεδιασμών. Συμμετέχουν οι χορευτές του Χοροθεάτρου «Ροές» χορεύοντας σε μουσική Σούφι (σε σύγχρονες χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου) και ο Ρος Ντέιλι και το συγκρότημά του.
  • «Επί τόπου» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται στις «Νέες Μορφές» (Βαλαωρίτου 9). Θεατές, φιλότεχνοι, περαστικοί, συμμετέχουν ή παρακολουθούν την εξέλιξη ή την ολοκλήρωση των έργων των: Β. Βλασταρά, Απ. Καρακατσάνη, Ε. Μιχαλάκη, Κ. Ντάλλα και Π. Πασιπουλαρίδου.
Τετάρτη (23/5)
  • «Μ. Ασία - Κοκκινιά. Συμβολή των Μικρασιατών στην ανάπτυξη των Γραμμάτων, Τεχνών, Μουσικής» είναι το θέμα της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται (7.30μμ), στο Δημαρχιακό Μέγαρο Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10). Θα μιλήσει ο καθηγητής Ι. Αλιμπέρτης και θα τιμηθεί ο μελετητής Δημ. Λιάτσος. Συμμετέχουν: η χορωδία του Μουσικού Ομίλου Νίκαιας και τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Νίκαιας.
  • Στο πλαίσιο των «Εικαστικών συναντήσεων» της άνοιξης, που διοργανώνει το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου, στις 8μμ εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής του Περικλή Γουλάκου. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Φωτογραφίες» από την έκθεση του Π. Γουλάκου «Γιαγιάδες στην γκαλερί "3"», 1997. Κείμενα του βιβλίου θα αφηγηθεί ο Γιώργος Μακρής. Διάρκεια έως 29/5.
Πέμπτη (24/5)
  • Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιάννη Ρίτσο, σήμερα, στο Βύρωνα
    Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιάννη Ρίτσο, σήμερα, στο Βύρωνα
    «Επικοινωνώ, επικοινωνείς, επικοινωνεί...» είναι ο τίτλος της έκθεσης Κόμικς που εγκαινιάζεται (8μμ) στον «Αστρολάβο - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11). Παρουσιάζουν έργα τους οι: Βιτάλης, Δερβενιώτης, Δημητρίου, Ζαφειράτος, Ζήκος, Μπότσος, Παπαμιχαλόπουλος, Πεχλιβανίδης, Ταμπακέας, Τιμπιλής.
  • Αρχίζει στην «Τεχνόπολη» (Πειραιώς 100) το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ, με τη συμμετοχή σχημάτων από το Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Δανία και Ιταλία. Είσοδος ελεύθερη.
Παρασκευή (25/5)
  • Την καινούρια δισκογραφική δουλιά του «Η αγάπη είναι ένα πορτοκάλι» και άλλα τραγούδια παρουσιάζει ο Γιώργης Χριστοδούλου (11.30μμ), στο «Κέλσος Στέιτζ» (Βουλιαγμένης 63).
Σάββατο (26/5)
  • Στο Θέατρο «Παλλάς» (Βουκουρεστίου 1), στις 8.30μμ, η Μεικτή Χορωδία και Μαντολινάτα του Συλλόγου Φαρακλάδων Η «Εύγερος» Κεφαλονιάς πραγματοποιεί την ετήσια μεγάλη συναυλία της, υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Μπαρμπάτη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ