Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Παράνομες και επικίνδυνες εργασίες

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου για εργασίες που γίνονται στο παροπλισμένο πλοίο «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΙΡΑΣ»

Παράνομες εργασίες στο παροπλισμένο πλοίο (λόγω κατάσχεσης) Ε/Γ - Ο/Γ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΙΡΑΣ» ΝΠ 9282, τις οποίες καλύπτει το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων στο πλοίο, αλλά και την ασφάλεια του λιμανιού, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου σε επιστολή προς τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας.

Ειδικότερα, το ΕΚ καταγγέλλει πως την περασμένη Τετάρτη διαπιστώθηκε ότι στο πλοίο εκτελούνται παράνομες εργασίες και ζητήθηκε από το Λιμεναρχείο να ελεγχθούν οι όροι εργασίας και ασφάλισης των εργαζομένων, καθώς και τα μέτρα ασφάλειας. Ο λιμενάρχης όμως αρνήθηκε στον πρόεδρο του ΕΚ Δ. Σιγούρο να παρευρίσκεται στον έλεγχο και απλώς τον ενημέρωσε προφορικά ότι στο πλοίο εργάζονται πέντε μηχανικοί με ασφάλιση ΙΚΑ και έξι ναυτεργάτες που βρίσκονται σε διαδικασία ασφάλισης στο ΝΑΤ. Ομως, όπως καταγγέλλει στη συνέχεια το ΕΚ, η τυπική διαδικασία για την ασφάλιση των έξι ναυτεργατών ξεκίνησε μετά την παρέμβαση που έγινε. Παράλληλα, επισημαίνει ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση του γενικού διευθυντή του ΝΑΤ, όσο διαρκεί κατάσχεση πλοίου, δεν μπορεί να ανοίξει κατάσταση παροπλισμού πληρώματος και ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να είναι γνωστό στις Λιμενικές Αρχές.

Καταλήγοντας το ΕΚ σημειώνει ότι τα παραπάνω επιβεβαιώνουν πως εκτελούνται παράνομες εργασίες στο πλοίο και ζητάει: Να σταματήσει το Λιμεναρχείο Ζακύνθου να καλύπτει τις παράνομες δραστηριότητες του πλοίου και άμεση λήψη μέτρων για να εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ