Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Προβληματική είναι όλη η κοινωνική πολιτική

Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο οι συντάξεις. Υγεία και Πρόνοια επιδεινώνονται. Να γίνει συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων ζήτησε χτες η Αλ. Παπαρήγα

Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, πριν από την ημερήσια διάταξη, ζήτησε χτες με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στην επιστολή σημειώνεται:

«Το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης με την ευρύτερη έννοια του όρου, δεν περιλαμβάνει μόνον το συνταξιοδοτικό για το οποίο η κυβέρνηση έχει ήδη δείξει τις προθέσεις της αλλά και τον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας που σταθερά επιδεινώνεται τα τελευταία χρόνια με τις επιλογές που προωθήθηκαν και αυτές που δρομολογούνται στα πλαίσια των διαρθρωτικών αλλαγών.

Τα δημόσια νοσοκομεία αλλά και γενικότερα το δημόσιο σύστημα Υγείας, αφήνονται ουσιαστικά να λειτουργήσουν σε συνθήκες κρατικής υποχρηματοδότησης, σαν «επιχειρήσεις», υπηρεσίες τους ιδιωτικοποιούνται, ενώ ο ιδιωτικός τομέας αξιοποιώντας αυτές τις συνθήκες, αλλά και αυτές που δρομολογούνται από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Οι επιλογές αυτές έχουν σαν αποτέλεσμα τα ασφαλιστικά ταμεία να οδηγούνται στη χρεοκοπία και οι εργαζόμενοι ν' αναγκάζονται να ακριβοπληρώσουν τις διάφορες υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας.

Μια σειρά παροχές είτε περικόπτονται είτε παραμένουν καθηλωμένες σε επίπεδα ελεημοσύνης και ταυτόχρονα προωθείται η λογική της ανταποδοτικότητας και της ατομικής ευθύνης.

Επειδή οι επιλογές αυτές, θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τα πλατιά στρώματα του λαού μας, ζητάμε να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το άρθρο 143 παρ.2 του κανονισμού της Βουλής, προ ημερήσιας διάταξης, συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ