Κυριακή 20 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιτροπές Αγώνα παντού!

Σήμερα, τρεις μέρες μετά την απεργία, οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεχίσουν από καλύτερες θέσεις. Οι νέες συνθήκες δημιουργούν ταυτόχρονα και την ανάγκη, τα συνδικάτα, ξεχωριστά κάθε συνδικαλιστής, να σταθούν απέναντι στις εξελίξεις με πιο μεγάλη υπευθυνότητα. Το κέντρο βάρος της δουλιάς, πρέπει να περάσει μέσα στα εργοστάσια και στα εργοτάξια, στα γραφεία και στις επιχειρήσεις. Εκεί που τις πρωινές ώρες της Πέμπτης δόθηκε η μάχη για την περιφρούρηση της απεργίας.

Η οργάνωση της εργατικής τάξης στα σωματεία της, είναι το πρώτο καθήκον. Ακόμα πιο επείγον η δημιουργία και νέων επιτροπών αγώνα, η επιμονή να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις παντού. Η καθημερινή συζήτηση και ενημέρωση είναι τα δικά μας όπλα. Σ' αυτή την κινητοποίηση βρέθηκαν μαζί ο εργάτης με τον επιστήμονα, ο αγρότης με το δημόσιο υπάλληλο, ο άνεργος με τον άνθρωπο των Γραμμάτων. Αυτός ο κοινός βηματισμός πρέπει να κρατηθεί, να συντονιστεί καλύτερα, να ενισχυθεί, ν' αποκτήσει σταθερό και μόνιμο χαρακτήρα.

Στην ανάγκη αυτή απαντά και η πρόταση των στελεχών του ΠΑΜΕ και μελών της ΔΑΣ προς τη διοίκηση της ΓΣΕΕ να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με την προκήρυξη νέας 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας μέσα στον Ιούνη. Ο συντονισμός των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών για αγωνιστικές πρωτοβουλίες, όπως απεργίες, στάσεις εργασίας συλλαλητήρια. Η διοργάνωση συγκεντρώσεων στην περιφέρεια, καμπάνιες ενημέρωσης, συσκέψεις, πολύμορφες εκδηλώσεις που θα πολλαπλασιάζουν την αγωνιστική αφύπνιση των λαϊκών στρωμάτων. Θα κρατούν «ζωντανή» αυτή την πρωτόγνωρη αγωνιστική ανάταση και δε θα επιτρέψουν κανένα κυβερνητικό αιφνιδιασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ