Τρίτη 20 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ενισχύοντας το ΚΚΕ οι εργαζόμενοι δυναμώνουν τους αγώνες τους

Επίσκεψη του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στους απεργούς της «Coca - Cola»

Από τη συζήτηση του Σ. Ζαριανόπουλου με τους απεργούς της «Coca - Cola»
Από τη συζήτηση του Σ. Ζαριανόπουλου με τους απεργούς της «Coca - Cola»
Τους απεργούς της COCA COLA, που συνεχίζουν για 235 μέρες τον αγώνα τους, με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων και την παραγωγική επαναλειτουργία του εργοστασίου, επισκέφθηκε χτες ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Βρέθηκε στο «στρατηγείο» του αγώνα τους, έξω από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και τους κάλεσε στις ευρωεκλογές να κάνουν ακόμη πιο ισχυρό το ΚΚΕ, γιατί έτσι θα τιμήσουν και θα δυναμώσουν τον αγώνα τους.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος αναφέρθηκε στην αντοχή των απεργών, στη σημασία του αγώνα τους, ο οποίος πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, γιατί στρέφεται ενάντια σε ένα διεθνές μονοπώλιο, σύμβολο του καπιταλισμού και θα είναι σημαντική η νικηφόρα κατάληξή του για όλη την εργατική τάξη.

Τόνισε πως όλοι οι εργαζόμενοι και ειδικά οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αγώνα τόσο σκληρό και μακρόχρονο, πρέπει να βγάζουν συμπεράσματα από την πείρα τους και να κλιμακώνουν και πολιτικά τη μάχη. Προειδοποίησε πως όποιος ψηφίσει κόμμα που υποστηρίζει την ΕΕ, ουσιαστικά υπονομεύει τον αγώνα του.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Κάνουμε έναν αγώνα για την απόλυση, γιατί κόβουν μισθούς, γιατί αλλάζουν οι εργασιακές συνθήκες, αλλά πρέπει να πάμε και στην ουσία και να δούμε ποιος φταίει. Αυτό πρέπει να είναι κριτήριο στην κάλπη.

Το ερώτημα για την "Coca Cola" είναι ένα: ποιος άνοιξε τα σύνορα και επέτρεψε στην "Coca Cola" να πάρει ό,τι δημιουργήθηκε εδώ και να πάει την έδρα της στην Ελβετία, το εργοστάσιό της στη Βουλγαρία και οπουδήποτε αλλού; Ποιος το έκανε αυτό; Η Ευρωπαϊκή Ενωση. Γι' αυτό δημιουργήθηκε, για την ενιαία οικονομική αγορά, για να πέσουν τα οικονομικά σύνορα, για να μπορούν να επενδύουν όπου βρίσκουν φθηνότερους εργαζόμενους. Θυμηθείτε και τιμωρήστε αυτούς που υπογράψανε την ελευθερία κίνησης κεφαλαίου, θεμελιώδη αρχή της ΕΕ: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝασπισμό (σήμερα ΣΥΡΙΖΑ). Τα καλά τα λόγια και τα χαϊδέματα των αυτιών δεν αρκούν για να πειστεί κάποιος ότι αλλάξανε. Ορκίζονται πάλι στην ΕΕ.

Και να αλλάξει η κυβέρνηση, όπως λένε, το ερώτημα είναι ποιος θα υποχρεώσει την "Coca Cola" να μείνει εδώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ; Μα δίνει διαπιστευτήρια ακόμα και τώρα, τις προεκλογικές μέρες, ότι θα συνεχίσει τα ίδια. Εδώ τον κατώτερο μισθό έλεγε ότι θα ανεβάσει και πριν λίγες μέρες το πήρε πίσω. Θα αμφισβητήσει αυτήν την αρχή της ΕΕ; Δεν πρόκειται.

(...) Οι φταίχτες δεν μπορούν να διορθώσουν αυτά που κατέστρεψαν οι ίδιοι. Την ανεργία, τη μείωση των μισθών, τη μείωση των συντάξεων την έχουν υπογράψει όλοι τους και ΠΑΣΟΚ, και ΝΔ, και ΣΥΡΙΖΑ, υπογράφοντας και ψηφίζοντας τις συνθήκες της ΕΕ και το Μάαστριχτ, αυτά που ζούμε σήμερα. Αυτή την πολιτική στηρίζουν και όλοι οι υπόλοιποι, Ποτάμια, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου».

Ο Σ. Ζαριανόπουλος προέτρεψε τους εργαζόμενους να τσακίσουν και τους φασίστες: «Εργοστασιακοί εργάτες είστε και ξέρετε ότι πολλές φορές η ΧΑ και στη Θεσσαλονίκη προσφέρεται σε βιομήχανους για να χτυπήσει απεργούς και θυμίζω την ΑΓΝΟ, τη ΜΕΒΓΑΛ. Οποιος λέει ότι επειδή βρίζουν καλά θα τους ψηφίσω, ετοιμάζει την αγχόνη του, θα τους βρει αύριο απέναντί του με μαχαίρια», σημείωσε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερώτηση στην Κομισιόν για τις απολύσεις στην «Coca Cola» (2015-12-18 00:00:00.0)
Ενοχλεί ο αγώνας των εργαζομένων (2015-02-12 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους απεργούς της «Coca-Cola» (2014-01-29 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους απεργούς της «Coca - Cola» (2014-01-24 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για τους απεργούς της «Coca - Cola» (2014-01-22 00:00:00.0)
Με όπλο την αλληλεγγύη συνεχίζουν τον αγώνα (2013-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ