Παρασκευή 23 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
«ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ» ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Υπόθεση που αξιοποιείται ενάντια στο λαό

Συνεχίστηκε χτες η συζήτηση για τα παρουσιαζόμενα ως «ανοίγματα» του ΣΥΡΙΖΑ προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Μια συζήτηση που γεννά πολλά ερωτηματικά για τη βάση και τις σκοπιμότητές της, ενώ κάνει αβάντες, καλλιεργώντας κλίμα ανοχής στους χρυσαυγίτες. Ξανατροφοδοτώντας ταυτόχρονα έναν καυγά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος κάνει τα «γλυκά μάτια» στο ναζιστικό μόρφωμα. Βεβαίως, χτες η «Αυγή» μίλησε για προβοκάτσια, αλλά οι δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συνέχιζαν στη ρότα των προηγούμενων ημερών.

Θυμίζουμε, προχτές ο Χρήστος Γούδης, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. και στις τωρινές εκλογές υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Κασιδιάρη στο Δήμο Αθηναίων, με «ανοιχτή επιστολή» προς τον Γ. Σακελλαρίδη, η οποία μάλιστα αναρτήθηκε στην κεντρική ιστοσελίδα της φασιστικής οργάνωσης, έδινε γραμμή για καταψήφιση Καμίνη. Παραπέρα, ο υποψήφιος της ΧΑ προέτρεπε τον Σακελλαρίδη να εστιάσουν σε πράγματα που «μας ενώνουν, δεδομένου μάλιστα ότι ούτε εσείς είστε κομμουνιστές, ούτε εμείς είμαστε φασίστες». Ακόμα καλούσε τον Σακελλαρίδη σε ...διάλογο: «Σκέψου τα λίγο όλα αυτά, η πολιτική αντιπαλότητα δεν θα πρέπει να οδηγεί σε λεκτικές υπερβολές (...) Ας είμαστε προσεκτικοί στις εκφράσεις μας, ένθεν κακείθεν, και ας καταβάλουμε προσπάθεια να συνεννοηθούμε (...) Αυτή είναι η μόνη διέξοδος που έχουμε μπροστά μας. Περισσότερη συζήτηση, έστω και αντιρρητική. Ποτέ να μη δυναμιτίζουμε τις γέφυρες»...

Επιπλέον, τις προηγούμενες μέρες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Σκουρλέτης και Καλύβης, προχώρησαν σε δηλώσεις που χαρακτηρίστηκαν «άνοιγμα» στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, ιστοσελίδα γνωστή για την προβολή της φασιστικής οργάνωσης ανάρτησε άρθρο του Παπαδημούλη, που έσπευσε να απολογηθεί ότι το κείμενο εστάλη με πρωτοβουλία συνεργάτη και χωρίς την έγκρισή του! Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας, σε συνέντευξή του προχθές βράδυ στον τηλεοπτικό «Σκάι» χαρακτήρισε παραπλανημένους όσους ψήφισαν ΧΑ.

Τα κέντρα της ΝΔ έσπευσαν να απαντήσουν συντονισμένα: Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αννα Ασημακοπούλου, χαρακτήρισε τον Τσίπρα «αδίστακτο αριβίστα», που «δεν διστάζει να πάει ακόμα και με το διάβολο για να πετύχει τους στόχους του» (!), επίσης «επικίνδυνο» για τη «Δημοκρατία και την ομαλή πορεία του Τόπου». Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σημείωσε για ΣΥΡΙΖΑ - ΧΑ ότι «έσονται οι δυο εις σάρκαν μίαν».

Απ' την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος, Δ. Καρύδης, ανέφερε χτες, θυμίζοντας και τις προηγούμενες τέτοιες επαφές στελεχών της ΝΔ με χρυσαυγίτες: «Οταν ο Μπαλτάκος, ο Φαήλος και ο Λαζαρίδης έκαναν λόγο για παραπλανημένους ψηφοφόρους που ψηφίζουν ΧΑ, τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παπαδημούλης, ο Στρατούλης, ο Παππάς τους πυροβολούσαν ομαδικά για τις ακροδεξιές, ρατσιστικές και νεοναζιστικές τους συμμαχίες και είχαν απόλυτο δίκιο. Σήμερα, τώρα, ο Τσίπρας, η Δούρου, ο Σακελλαρίδης, ο Καλύβης κάνουν προσκλητήριο στους παραπλανημένους χρυσαυγίτες για να πάρουν τις ψήφους τους και να κάνουν δήθεν την αριστερή ανατροπή. Ο καιροσκοπισμός σε όλο του το μεγαλείο, κατήφορος χωρίς φρένο».

Κατόπιν τούτων, η ΧΑ αναγκάστηκε χτες να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της κείμενο όπου αποδοκιμάζει εκτός από τον Καμίνη και τον Σακελλαρίδη. Βγάζει ωστόσο ένα παράπονο, γιατί, μετά όλο αυτό το θόρυβο, σε συνέντευξή του: «Ο Γαβρίλης Σακελλαρίδης, ο αντίπαλος του "λαθροδημάρχου" (σ.σ. ο Καμίνης...), με σοσιαλιστική πόζα ινστρούκτορα και σκόρπιο ...κουβανοπαρτιζάνικο μούσι, έσπευσε να δηλώσει σε βάρος μας: "...πυρ κατά βούληση ενάντια στο ναζιστικό μόρφωμα..." Προέβη λοιπόν ο Γαβρίλης σε νέα ρωμαλέα και συνεπή ομολογία αντιεθνικισμού και μας ξόρκισε δαιμονολογικά. Δεν μπορούν να χωνέψουν, δεν καταλαβαίνουν πως είμαστε οι ρυθμιστές του πολιτικού παιγνίου»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ