Παρασκευή 23 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΑΓΓΕΛΑ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Να βγει ισχυρό το ΚΚΕ

Κάλεσμα στον εργαζόμενο λαό της Πτολεμαΐδας, την ερχόμενη Κυριακή, να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, να δείξει ότι επιλέγει βήμα απεγκλωβισμού από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την εξουσία των μονοπωλίων και τα δεσμά της ΕΕ, απηύθυνε η Αγγέλα Χατζηδημητρίου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα από παλιούς και νέους διεκδικητές της κυβερνητικής εναλλαγής, από υποστηρικτές της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Πάρτε για παράδειγμα το ζήτημα της Ενέργειας. Η ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας δεν ξεκίνησε τώρα, με την τρόικα, το μνημόνιο, όπως λένε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο, για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, κρύβουν ότι η απελευθέρωση της Ενέργειας και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ξεκίνησε από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992. Την ψήφισαν στην Ελληνική Βουλή, με χέρια και πόδια, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Συνασπισμός. Ολοι τους έχουν βάλει την υπογραφή τους στο έγκλημα. Το 1999 στάθηκαν θετικά απέναντι στον ελληνικό νόμο για την απελευθέρωση της Ενέργειας. Εβαλαν τους συνδικαλιστές τους να τον στηρίξουν στα συνδικάτα. Δοκιμάστηκαν όλοι και πρέπει να κριθούν. Να τιμωρηθούν.

(...) Κριτήριο του λαού για το κάθε κόμμα πρέπει να είναι η στάση του - η θέση του για την ΕΕ. Να τιμωρηθεί ο πυρήνας της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που καλλιέργησαν την ιδέα του ευρωμονόδρομου, της ΕΕ. Να τιμωρηθούν αυτοί που δήθεν εναντιώνονται στα μνημόνια, ξεκόβοντάς τα από τη γενικότερη πολιτική της ΕΕ, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, να τιμωρηθεί η εγκληματική, φασιστική Χρυσή Αυγή, ο μπράβος των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης απέναντι στις νέες γενιές. Αλλά είναι ώρα και προσωπικής τιμής, να μη δεχτεί ο καθένας και η καθεμιά να τον εξαπατήσουν, για άλλη μια φορά. Είναι ώρα ευθύνης, τις επόμενες μέρες να κάνουμε όλοι ό,τι περνά από το χέρι μας, για να βγει το ΚΚΕ ισχυρό. Για να μπουν εμπόδια στη σημερινή πολιτική και να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική φιλολαϊκή προοπτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ