Παρασκευή 23 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΓΚΟΥΝΑΚΗΣ
Δίνουμε τη μάχη παντού

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Με τη μαζική συμμετοχή μελών και φίλων του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των Τομεακών Επιτροπών Πόλης και Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α. ΠΝ, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, συνεργαζόμενος με το Κόμμα. Στάθηκε ιδιαίτερα στο πώς ένας απόστρατος στρατιωτικός βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε και στα εργασιακά - μισθολογικά ζητήματα των ενστόλων και στον αντιλαϊκό και αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ.

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Γιώργος Νταγκουνάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, ο οποίος τόνισε ότι σε αυτή την εκλογική μάχη το ουσιαστικό, το πραγματικό δίλημμα για το λαό είναι υποταγή στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων ή χειραφέτηση του λαού, άνοιγμα του δρόμου για έξοδο από τη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων και των κάθε είδους αντιλαϊκών κυβερνήσεων.

«Τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσουν και να αποπροσανατολίσουν το λαό, να μην πάει την Κυριακή στην κάλπη με βάση αυτό το πραγματικό δίλημμα. Γι' αυτό λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες αυτής της διπλής εκλογικής μάχης, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει παντού, και δω στα Χανιά, στην Κρήτη, το κάλεσμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, "Ψηφίζουμε - δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού, λέμε όχι στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων".

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ γίνεται πολιτικό όπλο που σημαδεύει κατευθείαν την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν αστοχεί απ' τις αυταπάτες και τις ψεύτικες ελπίδες της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύει και χτυπά τον πραγματικό ένοχο, την πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων. Γιατί αυτός είναι ο πραγματικός ένοχος: Η ΕΕ, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γιώργος Νταγκουνάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τουρισμό για την Κρήτη και στα προβλήματα των αγροτών:

«Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, συνολικά τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, καθώς και οι συνδυασμοί τους στους δήμους και στην περιφέρεια υπόσχονται ανάπτυξη στην περιοχή της Κρήτης, στηριγμένη στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα.

Ολοι τους χαρακτηρίζουν τον τουρισμό ατμομηχανή για την ανάπτυξη της περιοχής, που σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα θα εξασφαλίσουν την ευημερία του λαού και της νεολαίας της Κρήτης.

Με μεγάλα και παχιά λόγια προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια, να κρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα, που ήδη βιώνουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από την ανάπτυξη που υπόσχονται.

Κρύβουν την αλήθεια για το ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από αυτήν την ανάπτυξη.

Κρύβουν ότι στον τουρισμό ο μεγάλος κερδισμένος είναι οι μεγαλοξενοδόχοι και το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο και οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι στο χώρο του τουρισμού - επισιτισμού.

Κρύβουν ότι πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών κατακτήσεων χτίζεται η ανάπτυξη και στον τουρισμό που διατυμπανίζουν. Ανάπτυξη που το 2013 κατέγραψε έσοδα που έφταναν τα 11,9 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή στη διετία 2011-2012 οι μισθοί των εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού μειώθηκαν κατά 15%, γενικεύτηκε η ανασφάλιστη εργασία, οι ατομικές συμβάσεις, η καταστρατήγηση του ωραρίου, η εντατικοποίηση της εργασίας και η άγρια εκμετάλλευση των εκπαιδευόμενων.

Δεν λένε κουβέντα για τις συλλογικές συμβάσεις, ακόμα και γι' αυτές τις μειωμένες των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αφού στην Κρήτη μόνο δυο στους δέκα ξενοδόχους είναι μέλη των συνδέσμων τους, με αποτέλεσμα να μη δεσμεύονται και να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οσο για την ανάπτυξη που υπόσχονται στον πρωτογενή τομέα, είναι απόλυτα προδιαγεγραμμένη από την ήδη αναθεωρημένη ΚΑΠ 2014-2020. Είναι σαν τα "χρυσά κουτάλια" που όλοι τους έταζαν στους αγρότες με την είσοδο στην ΕΟΚ, τη σημερινή ΕΕ.

Η νέα ΚΑΠ, λοιπόν, μειώνει δραστικά τις επιδοτήσεις στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού τους, με τη μέθοδο της περιφερειοποίησης που καθιερώνει, διαχωρίζει τους αγροτοκτηνοτρόφους σε ενεργούς και ανενεργούς (βλέπε κατά κύριο και μη επάγγελμα). Ειδικά στην ελαιοκαλλιέργεια στο 1/3 (50 ευρώ από 150 ευρώ).

Το ίδιο ισχύει και για την κτηνοτροφία, όπου πλέον η βασική ενίσχυση δεν θα παίρνει υπόψη τον αριθμό των αιγοπροβάτων, αλλά μόνο την έκταση των βοσκοτόπων. Προωθεί την επιχειρηματική γεωργία, στοχεύει μέχρι το 2020 να έχουν ξεκληριστεί όσοι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν μείνει, ώστε να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λίγους και εκλεκτούς. Να δημιουργηθούν μεγάλες αγροτοκτηνοτροφικές καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις. Το ίδιο καταστροφική θα είναι και για τους παράκτιους ψαράδες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ