Σάββατο 14 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διαδηλώνουν για το Ασφαλιστικό στις 19 Ιούνη

Στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια το συλλαλητήριο

Πυκνώνουν οι δραστηριότητες των συνδικάτων και των συνταξιουχικών ενώσεων για την προετοιμασία και την επιτυχία του συλλαλητηρίου που διοργανώνουν την Πέμπτη 19 Ιούνη, στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια, για την υπεράσπιση των συντάξεων και το Ασφαλιστικό. Μια εικόνα για την προετοιμασία της κινητοποίησης από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, δίνει στον «Ριζοσπάστη» ο πρόεδρός του, Σταύρος Λίτσας:

«Η διοίκηση του Συνδικάτου συνεδρίασε έγκαιρα και έβγαλε σχετική ανακοίνωση. Δεν μείναμε, βέβαια, σε αυτό. Τα Παραρτήματα του Συνδικάτου πραγματοποιούν τις δικές τους συνεδριάσεις, αλλά και πιο πλατιές συσκέψεις. Σε αυτές η συζήτηση γίνεται με άξονα το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης συνολικά, ως ζήτημα που αφορά εργαζόμενους και ανέργους, νέους και μεγαλύτερους σε ηλικία οικοδόμους. Παράλληλα, γίνονται εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, μέσα από τις οποίες στοχεύουμε όχι απλά να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους, αλλά να οργανωθεί η συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο.

Οι οικοδόμοι έχουν μια σειρά λόγους να δώσουν δυναμικό "παρών" στις 19 Ιούνη. Για παράδειγμα, η παρατεταμένη ανεργία στον κλάδο, με τους περισσότερους να κολλάνε 10-15 ένσημα το χρόνο, σε συνδυασμό με τους αντιασφαλιστικούς νόμους, απειλούν να τους στερήσουν τη σύνταξη. Αντίστοιχα, πλήγμα αποτελούν και οι περικοπές σε αναπηρικές συντάξεις, αφού πρόκειται για έναν κλάδο στον οποίο τα εργατικά "ατυχήματα", οι επαγγελματικές ασθένειες, η καταπόνηση γενικά του οργανισμού από τις συνθήκες δουλειάς, οδηγούν σε αυξημένα ποσοστά τέτοιων συντάξεων».

Το Συνδικάτο καλεί σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, στις 5.30 μ.μ. Επίσης, το ΕΚ Λαυρίου δρομολογεί πούλμαν που θα αναχωρήσουν στις 4.30 μ.μ., από το Αγαλμα των Μεταλλωρύχων. Τέλος, στη συγκέντρωση συμμετέχει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων με προσυγκέντρωση στις 5.30 μ.μ. στον πεζόδρομο Κοραή (στάση μετρό Πανεπιστήμιο). Συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό διοργανώνουν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λέσβου και η Παλλεσβιακή Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συναφών Φορέων, την Πέμπτη 19 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ