Σάββατο 14 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Καταδικάζουν την καταστολή ενάντια στις καθαρίστριες

Η κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζεται

Από την επίθεση των ΜΑΤ στις καθαρίστριες, την Πέμπτη, έξω από το ΥΠΟΙΚ

Eurokinissi

Από την επίθεση των ΜΑΤ στις καθαρίστριες, την Πέμπτη, έξω από το ΥΠΟΙΚ
Την επίθεση της κυβέρνησης στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών καταδικάζουν σωματεία και μαζικοί φορείς. Οι καθαρίστριες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας. Υστερα από το νέο χτύπημα που δέχθηκαν από τα ΜΑΤ την περασμένη Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας για χτες το μεσημέρι, στο πλαίσιο της οποίας εργαζόμενοι από το Δημόσιο πήγαν στο χώρο της κινητοποίησης των καθαριστριών.

Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Συμπαραστεκόμαστε στον ηρωικό και δίκαιο αγώνα των απολυμένων καθαριστριών και καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει το κρυφτό με τις διάφορες ανασταλτικού χαρακτήρα δικαστικές αποφάσεις και να προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψή τους».

«Για ακόμη μια φορά η δικαιοσύνη δείχνει το ταξικό της πρόσωπο, καθώς αυτό που κυριαρχεί στις αποφάσεις της είναι η στήριξη των αντιλαϊκών πολιτικών του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του και με τις εντολές της ΕΕ», σχολιάζουν η Ενωση Λογιστών Αθήνας και το Παράρτημα Λογιστών Πειραιά. Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Λάρισας επισημαίνει ότι ο αγώνας κάθε εργαζόμενου ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά ενάντια σε κυβέρνηση, τρόικα, ΕΕ και τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.

Την καταστολή ενάντια στις καθαρίστριες καταγγέλλει και η ΟΓΕ: «Οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και τη στήριξή τους στο δίκαιο αίτημά τους. Το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή που μας αξίζει, οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι θα το διεκδικήσουμε με τον καθημερινό μας αγώνα, θα το κερδίσουμε με την οργάνωση και την πάλη μας κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, κόντρα στην καταστολή και τους μηχανισμούς με τους οποίους προσπαθούν να την επιβάλουν», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ