Σάββατο 14 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΣΟ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ NAKLIYAT - IS
Διάσκεψη αλληλεγγύης στους ανθρακωρύχους της Τουρκίας

Θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη στις 18 Ιούνη

Η αφίσα της ΠΣΟ για τη διάσκεψη στην Κωνσταντινούπολη
Η αφίσα της ΠΣΟ για τη διάσκεψη στην Κωνσταντινούπολη
Διεθνή διάσκεψη αλληλεγγύης στους ανθρακωρύχους της Τουρκίας διοργανώνουν η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και το τουρκικό συνδικάτο Nakliyat - Is, στις 18 Ιούνη στην Κωνσταντινούπολη. Η διάσκεψη γίνεται με αφορμή την έκρηξη που έγινε στις 13 Μάη στα ανθρακωρυχεία της Σόμα, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 300 ανθρακωρύχοι και πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν.

Η ΠΣΟ απευθύνει κάλεσμα στα συνδικάτα από όλο τον κόσμο να πάρουν μέρος στη διάσκεψη. Μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Δεκάδες επαγγελματικά θανατηφόρα ατυχήματα συμβαίνουν στη διάρκεια του χρόνου στα ορυχεία της Τουρκίας και όλου του κόσμου. Οι λόγοι είναι ξεκάθαροι: Η ατομική ιδιοκτησία πάνω στο ορυχείο και η προσανατολισμένη στα κέρδη πολιτική, που περικόπτει τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό και την περιοδική συντήρηση των εγκαταστάσεων, η εγκληματική έλλειψη κατάλληλων μέτρων ασφαλείας και η εντατικοποίηση της δουλειάς. Η τραγωδία στη Σόμα είναι ένα έγκλημα ενάντια στην εργατική τάξη».

Η ΠΣΟ και η Nakliyat - Is καλούν τα συνδικάτα από όλο τον κόσμο σε συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη στις 18 Ιούνη και ακόμη: Να σταθούν αλληλέγγυοι στους ανθρακωρύχους της Σόμα και στην τουρκική εργατική τάξη. Αυτό το έγκλημα ενάντια στην εργατική τάξη δεν πρέπει να συγχωρεθεί ούτε να ξεχαστεί. Να συζητήσουν την απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος σε αυτό το φοβερό έγκλημα. Να απαιτήσουν σύγχρονα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια όλων των εργαζομένων σε κάθε εργασιακό χώρο. Να παλέψουν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την ατομική ιδιοκτησία σε φυσικούς πόρους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ