Πέμπτη 19 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΛΑΙΣΙΑ
Ναυάγιο με νεκρούς μετανάστες

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.--

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, χτες, στα Στενά της Μάλακα, δυτικά της Μαλαισίας, όταν βυθίστηκε ένα υπερφορτωμένο ξύλινο σκάφος που μετέφερε μετανάστες. Απ' όσα μετέδιδαν διεθνή πρακτορεία και τοπικά ΜΜΕ, στο σκάφος επέβαιναν σχεδόν 100 Ινδονήσιοι μετανάστες, ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα. Οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες, οι αγνοούμενοι ήταν πάνω από 30 μέχρι χτες το απόγευμα (τοπική ώρα), ενώ 60 φέρονταν να έχουν εντοπιστεί ζωντανοί.

Αξιωματούχοι των μαλαισιανών ναυτιλιακών Αρχών (MMEA) δήλωναν ότι το πλοίο δεν ήταν κατάλληλο για να ταξιδεύει σε τέτοιες περιοχές, μεταφέροντας μάλιστα τόσο κόσμο. Ενα από τα πιθανά «σενάρια» είναι οι μετανάστες να επέστρεφαν στο Ατσεχ (τη βορειότερη επαρχία της Ινδονησίας) από το νησί Κάρεϊ της Μαλαισίας, μια περιοχή ίση με το 1/5 της Σιγκαπούρης, με πάρα πολλές φυτείες παραγωγής φοινικέλαιου.

Ως μία από τις σημαντικότερες οικονομίες της Νοτιοανατολικής Ασίας, η Μαλαισία αποτελεί προορισμό για πάρα πολλούς μετανάστες, που εικάζεται ότι συνολικά φτάνουν τα 2 εκατομμύρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ