Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την καταδίκη των ναυτεργατών στη Θάσο

Καλεί το λαό της περιοχής να εκφράσει την αλληλεγγύη του

Από παλιότερη κινητοποίηση στην Καβάλα
Από παλιότερη κινητοποίηση στην Καβάλα
«Εμπνευσμένη από το δόγμα "νόμος και τάξη" της συγκυβέρνησης», χαρακτηρίζει η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, την απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Θάσου, που καταδικάζει 13 εν ενεργεία και 7 συνταξιούχους ναυτεργάτες σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, γιατί συμμετείχαν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 11/3/2010.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «αποδεικνύει πως η αστική Δικαιοσύνη ούτε "ανεξάρτητη" είναι ούτε "τυφλή". Σε μια ταξική κοινωνία όπου στην οικονομία κάνουν κουμάντο τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο και τα πάντα κινούνται γύρω από το κέρδος τους, οι αστικοί θεσμοί λειτουργούν με αυτό το κριτήριο».

Σε άλλο σημείο, αναφέρεται: «Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το αιτιολογικό της απόφασης που ανέπτυξε η εισαγγελέας και υιοθέτησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου ότι και μόνο η φυσική παρουσία των απεργών ναυτεργατών στο χώρο του λιμανιού που πραγματοποιούνταν απεργιακή συγκέντρωση, είχε "επιθετικό χαρακτήρα" και αποτελεί παράνομη πράξη. Η λογική αυτή ποινικοποιεί τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Η απόφαση αποτελεί τίτλο τιμής για τους ναυτεργάτες που έπραξαν το ταξικό τους καθήκον. Επιβεβαιώνει ότι ο ταξικός αγώνας είναι αυτός που τρομάζει πραγματικά το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, τους εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια. Καμιά δικαστική απόφαση, κανένας αντεργατικός νόμος, κανένας κυβερνητικός αυταρχισμός δεν μπορούν να εμποδίσουν την εργατική τάξη, το λαό, αν το αποφασίσουν, να βαδίσουν το δικό τους δρόμο και να επιβάλουν τελικά το δίκιο τους.

Χρειάζεται να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες της περιοχής, να καταδικαστεί η απαράδεκτη δικαστική απόφαση που χτυπά παραπέρα τη συνδικαλιστική δράση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ