Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ανεργία κι απαξίωση των ατόμων με αναπηρία

Καταγγελία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων

Την ανεργία και την απαξίωση των δυνατοτήτων των ατόμων με αναπηρία καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, με αφορμή δυο περιπτώσεις μελών της. Η πρώτη αφορά παραπληγικό που εργαζόταν για 4 χρόνια ως υπάλληλος στο δήμο Ζωγράφου (πρόγραμμα «3 συν 1»).

Το δημοτικό συμβούλιο έχει πάρει απόφαση από τις αρχές του έτους να γίνει αορίστου χρόνου και από τότε, αντί να προχωρήσει στην πρόσληψή του, παραμένει άνεργος, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, δυσκολεύεται να κάνει τη θεραπεία του. Και, ενώ ο δήμος έχει πάρει απόφαση που δεν εκτελεί, ως δικαιολογία αναφέρει πως περιμένει την Περιφέρεια να την εγκρίνει.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά τυφλό υπάλληλο του υπουργείου Εργασίας, ο οποίος μπήκε σε «κινητικότητα» και μεταφέρθηκε σε παράρτημα του ΟΑΕΔ στην Καλλιθέα. Ωστόσο βρίσκεται σε πλήρη απαξίωση, καθώς είναι τοποθετημένος σε ένα γκισέ όπου δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες και, επιπλέον, δέχεται άσχημες συμπεριφορές ως και επιθέσεις από αυτούς που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, καθώς δεν αντιλαμβάνονται εξ αρχής ότι είναι τυφλός.

Εκανε αίτηση στο υπουργείο Εργασίας ζητώντας να μεταφερθεί σε άλλη υπηρεσία -παρότι τώρα βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι του- ώστε να μην είναι σε απραξία. Ζήτησε να μεταφερθεί είτε στην Πρόνοια είτε σε κάποιο τηλεφωνικό κέντρο, όπου θα μπορεί να εργάζεται και να προσφέρει. Ωστόσο το υπουργείο Εργασίας απέρριψε την αίτησή του. Η ΣΕΑΑΝ έχει κάνει κινητοποίηση γι' αυτό το θέμα και σκοπεύει να συνεχίσει τις παρεμβάσεις της για το δικαίωμα των αναπήρων στη δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ