Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση για τους εργαζόμενους της πρώην ΒΦΛ

Συγκέντρωση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα «Ελληνικά Λιπάσματα», οργανώνει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 28 Ιούνη, στις 10.30 π.μ., στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας. Καλεί τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία να ενημερώσουν τα μέλη τους, τους εργαζόμενους ώστε να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Στο κάλεσμα σημειώνεται, μεταξύ άλλων: «Η λύση για τα προβλήματα των εργαζομένων στα Ελληνικά Λιπάσματα, δεν θα έρθει με το να καλεί το ΔΣ του Σωματείου για άλλη μία φορά να διεκδικήσουν αιτήματα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του εργοδότη, όπως μείωση του ενεργειακού κόστους, νέες διευκολύνσεις για τη διευθέτηση των χρεών της εταιρείας.

(...) Η λύση δε θα έρθει, περιμένοντας κάποιο νέο εργοδότη - σωτήρα, ούτε παρακαλώντας την κυβέρνηση να καταργήσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Φυσικού Αερίου για να γλιτώσει η εταιρεία, αιτήματα που υιοθετεί όπως όλοι οι άλλοι και η ναζιστική - φασιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή. Οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στην ίδια και χειρότερη θέση».

Καλεί τους εργαζόμενους του εργοστασίου να πάρουν την οργάνωση του αγώνα στα χέρια τους και να διεκδικήσουν: Πληρωμές στην ώρα τους, για μόνιμους και εργολαβικούς. Μισθοί, ένσημα, ασφάλιση, επιδόματα, τριετίες, δικαιώματα, με βάση τη βαριά και ανθυγιεινή εργασία, σε όλους χωρίς εξαίρεση τους εργαζομένους. Καμία απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να λυθεί το ζήτημα των αποζημιώσεων. Αμεσα να καταβληθούν οποιεσδήποτε εισφορές χρωστάει η διοίκηση της εταιρείας προς τους εργαζομένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ