Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Παρασκευή ξεκινάει το Διήμερο στο ΦΙΞ

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για Ελληνες και μετανάστες εργάτες

Από προηγούμενο Διήμερο στο ΦΙΞ
Από προηγούμενο Διήμερο στο ΦΙΞ
Την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιούνη θα γίνουν οι φετινές εκδηλώσεις του Πολιτικού - Πολιτιστικού Διημέρου για Ελληνες και μετανάστες που διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, συνεχίζονται οι εξορμήσεις των Οργανώσεων. Η ανακοίνωση της ΚΟ Αττικής έχει μεταφραστεί σε 6 γλώσσες, σε μια προσπάθεια να φτάσει το μήνυμα του Διημέρου στους μετανάστες και στη δική τους γλώσσα.

Τις εξορμήσεις σε εργοστάσια και χώρους δουλειάς που συγκεντρώνουν μετανάστες συνεχίζουν οι Κομματικές Οργανώσεις της Τομεακής Οργάνωσης Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής. Εκεί που Ελληνες και μετανάστες αντιμετωπίζουν την απληρωσιά, την ανασφάλιστη δουλειά, τις απολύσεις, τις ατομικές συμβάσεις, την τρομοκρατία και την απειλή της απόλυσης. Το κάλεσμα έχει φτάσει, μεταξύ άλλων, στους κλάδους του Μετάλλου, της Κλωστοϋφαντουργίας, του Τύπου - Χαρτιού, των Τροφίμων. Χτες, εξορμήσεις έγιναν σε εταιρείες ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΟ Αττικής σημειώνει: «Μπροστά μας έχουμε δύο επιλογές: Η μία είναι να πιστέψουμε τα ψέματα των αφεντικών και να φαγωθούμε μεταξύ μας, να υποταχθούμε. Η άλλη να ανασυντάξουμε το κίνημά μας. Να οργανώσουμε κοινό αγώνα. Να παλέψουμε για την προστασία των ανέργων, ενάντια στις μειώσεις μισθών, για Συλλογικές Συμβάσεις. Να μην περάσουν οι νέες περικοπές σε επιδόματα και συντάξεις. Για να μην κατασχεθεί κανένα σπίτι φτωχού από τους τραπεζίτες. Για να μην κλείσουν σχολεία, νοσοκομεία.

Η καπιταλιστική ΕΕ ανοιγοκλείνει την πόρτα της μετανάστευσης ανάλογα με το συμφέρον των αφεντικών. Τις προηγούμενες δεκαετίες "άνοιξαν" τις πόρτες τους στους μετανάστες για να μεγαλώσουν τα κέρδη των καπιταλιστών. Χρησιμοποίησαν τους μετανάστες για να ρίξουν πιο κάτω την αξία της εργατικής δύναμης. Τώρα που η κρίση εκτόξευσε την ανεργία και οι μισθοί έχουν μειωθεί δραματικά και για τους ντόπιους, τώρα θέλουν "ελεγχόμενη μετανάστευση" γι' αυτό και ονομάζουν ανθρώπους "λαθραίους", όπως ακριβώς κάνουν με τα εμπορεύματα!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το σύστημα γεννά τη μετανάστευση και την προσφυγιά (2017-07-07 00:00:00.0)
Ελληνες και μετανάστες εργάτες οργανωμένοι και ενωμένοι ενάντια στον καπιταλισμό (2017-07-02 00:00:00.0)
Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο για Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες (2017-06-28 00:00:00.0)
Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο για Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες (2017-06-27 00:00:00.0)
Αύριο ξεκινούν οι εκδηλώσεις στο πάρκο «ΦΙΞ» (2015-06-18 00:00:00.0)
Εξόρμηση για το Διήμερο στο Τμήμα Αλλοδαπών στο Ρέντη (2014-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ