Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Καταγγέλλουν εξαφάνιση της δράσης τους από τα ΜΜΕ

Χιλιάδες συνταξιούχοι ταξίδεψαν με τις ώρες για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, στην Αθήνα. Για την πλειοψηφία των ΜΜΕ, η συγκέντρωσή τους δεν υπήρξε ποτέ...
Χιλιάδες συνταξιούχοι ταξίδεψαν με τις ώρες για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, στην Αθήνα. Για την πλειοψηφία των ΜΜΕ, η συγκέντρωσή τους δεν υπήρξε ποτέ...
Την «εξαφάνιση» των πρωτοβουλιών τους από την πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με αποκορύφωμα την αποσιώπηση της μαζικότατης πανελλαδικής συγκέντρωσης στις 19 Ιούνη στην Αθήνα, καταγγέλλουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΤΑΕ-ΟΑΕΕ, που εκπροσωπούν πάνω από 2,5 εκ. συνταξιούχους όλων των Ταμείων.

Συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή καταγγέλλει: «Δεν παραβρέθηκε σχεδόν κανένα ΜΜΕ στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από την ΣΕΑ στις 12/6/14 παρά του ότι έγκαιρα είχαν ειδοποιηθεί, εκτός της εφημερίδας "Ριζοσπάστης" και του portal "902.gr" και δεν αναφέρθηκε σχεδόν κανένα στα προβλήματά μας. Το ίδιο έκαναν, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, και στη μεγαλειώδη πανελλαδική συγκέντρωσή μας στα προπύλαια και την πορεία στη Βουλή.

Τόσο τα ιδιωτικά ΜΜΕ, όσο και η κρατική ΝΕΡΙΤ, όλα αυτά τα εξαφάνισαν. Γι' αυτούς δεν έγινε τίποτα και φαίνεται δεν έχει καμία σημασία ότι χιλιάδες βασανισμένοι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας ταξίδεψαν για πολλές ώρες, κάνοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα, από όλη την Ελλάδα, με περισσότερα από 50 πούλμαν, πλοία και άλλα μέσα, από την Κρήτη μέχρι τον Εβρο. Γι' αυτό τον λόγο τους καταγγέλλουμε, εκτός λίγων εξαιρέσεων.

Θεωρούμε τη στάση τους αυτή ως συνειδητή πράξη, απέναντι στους ταξικούς αγώνες, που υπαγορεύεται από τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους. Εχει στόχο και αποσκοπεί στη χειραγώγηση των εργαζομένων και του λαού στη λογική του "τίποτε δεν γίνεται", στην αποστράτευση, και την υποταγή στις αντεργατικές, αντισυνταξιουχικές πολιτικές. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε δημόσια την εφημερίδα "Ριζοσπάστης", καθώς το portal «902.gr» που σε καθημερινή βάση και πολλές φορές με πρωτοσέλιδα κύρια άρθρα πρόβαλαν όλη μας τη δράση μέχρι το τέλος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ