Τετάρτη 28 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο για Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες

«Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες αγωνιζόμαστε οργανωμένα και ενωμένα ενάντια στον καπιταλισμό - Παλεύουμε για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό»: Με το σύνθημα αυτό η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει, την Παρασκευή 30 Ιούνη και το Σάββατο 1 Ιούλη, το 17ο Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο για Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες, στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια (Πατησίων 307).

Το Σάββατο 1 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Για την επιτυχία του Διημέρου, οι Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, ώστε οι εκδηλώσεις να δώσουν ώθηση στην κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, φυλή και γλώσσα που μιλούν.

Ιδιαίτερη προσπάθεια γίνεται από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ για να δώσει μαζικό «παρών» στις εκδηλώσεις η νέα και η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, η νεολαία που δουλεύει ή σπουδάζει. Χιλιάδες, άλλωστε, είναι τα μεταναστόπουλα και τα προσφυγόπουλα που ζουν στην Ελλάδα και πολλά από αυτά είναι «δεύτερης γενιάς».

Μάλιστα, την Παρασκευή 30 Ιούλη, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, στις 8.30 μ.μ., πραγματοποιείται συζήτηση με θέμα την «ανάγκη οργάνωσης και συμμετοχής των νέων μεταναστών και προσφύγων στην πάλη ενάντια στον καπιταλισμό, για τον σοσιαλισμό».

Η Στέλλα Παπαοικονόμου, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Αττικής της ΚΝΕ, σε δηλώσεις της στον «Ριζοσπάστη», σημειώνει ότι με αφορμή το Διήμερο στο ΦΙΞ, η Οργάνωση απευθύνεται ειδικά στους νέους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας, είτε γεννήθηκαν είτε μεγάλωσαν εδώ: «Θέλουμε να συζητήσουμε μαζί τους όλα τα προβλήματα που βιώνουν, στη δουλειά, στη μόρφωση, για το διαρκές άγχος τους σε σχέση με τα νομιμοποιητικά έγγραφα κ.λπ.». Συμπληρώνει ότι μετά τα μεγάλα κύματα μεταναστών από την Αλβανία και τα υπόλοιπα Βαλκάνια, που πλέον τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει αρκετά και πολλά έχουν γεννηθεί εδώ, οι ροές δεν σταματούν, συνεχίζονται και από άλλες χώρες. «Κάνουμε λοιπόν προσπάθεια να αναδείξουμε σε νέους, Ελληνες και μετανάστες, ότι η μετανάστευση δεν είναι τυχαίο γεγονός, ότι έχει αιτίες: τους πολέμους, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τελικά το ίδιο το σύστημα που γεννά αυτά τα φαινόμενα, τον καπιταλισμό. Οτι η διέξοδος από αυτήν την κατάσταση βρίσκεται στην πάλη για την ανατροπή, για να πάρει την εξουσία η εργατική τάξη. Παλεύουμε, λοιπόν, να γίνει τρόπος ζωής, από τη νεαρή ηλικία, η κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, χωρίς διακρίσεις με βάση τη χώρα προέλευσης, το χρώμα, τη φυλή, τη θρησκεία κ.λπ. Να ανέβει ο βαθμός οργάνωσης ειδικά των νέων μεταναστών και προσφύγων στα σωματεία, η συμμετοχή στη διεκδίκηση, στη λαϊκή πάλη». Ανάμεσα στις δυσκολίες με τις οποίες έχει να αναμετρηθεί αυτή η προσπάθεια, ξεχωρίζει ο φόβος και η ανασφάλεια που χαρακτηρίζει την καθημερινότητα μεγάλου μέρους αυτών των παιδιών.

Το στέλεχος της ΚΝΕ υπογραμμίζει τέλος την ανάγκη να δυναμώσει κι άλλο η παρέμβαση των κομμουνιστών στα μεταναστόπουλα και τα προσφυγόπουλα. Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι η ανασύνταξη του κινήματος και το δυνάμωμα του Κόμματος μέσα στους τόπους δουλειάς έχουν ως απαραίτητο όρο την ένταξη τέτοιων παιδιών στην οργανωμένη πάλη, μαζί με τα παιδιά των Ελλήνων εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ