Τετάρτη 28 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι γερμανοτουρκικές «τριβές»

Νέα ένταση στις σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας φέρνει η απόφαση του γερμανικού ΥΠΕΞ να απαγορεύσει στους σωματοφύλακες του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν για τους οποίους υπάρχουν εντάλματα σύλληψης στις ΗΠΑ (για βίαιη συμπεριφορά κατά διαδηλωτών) να εισέλθουν στη Γερμανία, στη Σύνοδο Κορυφής της G20 στο Αμβούργο (7 - 8 Ιούλη).

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt» υποστήριζε ότι η Τουρκία εντείνει το «κυνήγι» στη Γερμανία φερόμενων αντικαθεστωτικών και εμπλεκόμενων στην περσινή απόπειρα πραξικοπήματος και συνεχίζει να πιέζει τις γερμανικές αρχές να παρακολουθούν τους υπόπτους. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ωστόσο, οι γερμανικές αρχές δεν πρόκειται να λάβουν κατασταλτικά μέτρα κατά των υπόπτων, ενώ οι κατηγορίες των Τούρκων φέρονται να μην ήταν πειστικές έως τώρα.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού CHP (της τουρκικής αντιπολίτευσης) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου κατήγγειλε χτες σχέδια προβοκάτσιας ενάντια στην πορεία που το κόμμα του ξεκίνησε προ ημερών από την Αγκυρα προς την Κωνσταντινούπολη, με αίτημα τη «δικαιοσύνη». Στελέχη της κυβέρνησης έχουν δηλώσει ότι η κυβέρνηση δεν είναι νόμιμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ