Τετάρτη 28 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Ξεκινά στο φόντο ευρύτερων διεργασιών αναμόρφωσης

Ξεκινά την Παρασκευή το απόγευμα στο ΣΕΦ το «προγραμματικό και πολιτικό» Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο πλαίσιο ευρύτερων διεργασιών αναμόρφωσης της σοσιαλδημοκρατίας, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, των πρόσφατων ανοιγμάτων του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ αλλά και των γενικότερων «αναζητήσεων» κυβερνητικών σχημάτων για την «επόμενη μέρα» του κεφαλαίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Συνέδριο ανοίγει με τις ομιλίες των επικεφαλής (ή εκπροσώπων) των κομμάτων και κινήσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Θα μιλήσουν η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος κ.ο.κ. Η πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ενώ το Σάββατο προγραμματίζεται να μιλήσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην ολομέλεια του Συνεδρίου προγραμματίζεται να συζητηθούν το λεγόμενο «Πρόγραμμα Ελλάδα» (η πρόταση της ΔΗΜΣΥ για την αναθέρμανση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας), η πολιτική εισήγηση και η εισήγηση για την οργανωτική λειτουργία της Συμπαράταξης, ενώ θα πραγματοποιηθούν και «εργαστήρια πολιτικής» με θέματα όπως «Διοικητική Μεταρρύθμιση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση για τη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση», «Σχέσεις Γενεών», «Restart για την Δημοκρατία και τον Σοσιαλισμό», «Πολιτικό Σύστημα και θεσμικές Μεταρρυθμίσεις», «Ψηφιακή Ανάπτυξη: διέξοδος για την Ελληνική Οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ