Τετάρτη 28 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Στήνουν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις Μητσοτάκη

«Καβγάς» ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ με αφορμή την προκλητική δήλωση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εφημερίδα «Politico», με την οποία αξιοποιεί προβοκάτσιες και προβοκάτορες, για να «δείξει» προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης καταστολής του εργατικού - λαϊκού κινήματος, αθωώνοντας προκλητικά και τη Χρυσή Αυγή.

Είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης: «(...) είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει εσωτερική τρομοκρατία, προερχόμενη από την άκρα αριστερά. Η βία προέρχεται αποκλειστικά από την αριστερά τα τελευταία χρόνια», ενώ σε ερώτηση για τη Χρυσή Αυγή, ο Κυρ. Μητσοτάκης απάντησε πως σήμερα «είναι σαν να μην υπάρχει».

Αξιοποιώντας τη δήλωση Μητσοτάκη, η ναζιστική οργάνωση δεν έκρυψε την ικανοποίησή της, υποστηρίζοντας στην ιστοσελίδα της ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης προχώρησε «σε μια σαφέστατη ομολογία που καταρρίπτει πλήρως τις θεωρίες περί ''ρατσιστικής βίας'' της Χρυσής Αυγής», υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια δήλωση, προερχόμενη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αλλάζει τα δεδομένα» και στη δίκη της Χρυσής Αυγής!

Με τη σειρά τους, οι πανηγυρισμοί της Χρυσής Αυγής ανατροφοδότησαν την προσπάθεια να στηθούν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τους επικαλείται σε ανακοίνωσή του, όπου αναφέρει: «Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί της Χρυσής Αυγής για τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας (...) δείχνουν πως ο στόχος του επετεύχθη και μάλιστα πολύ άμεσα», «λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση των δηλώσεών του με τις οποίες ο επικεφαλής της ΝΔ ξέπλυνε τα εγκλήματα της ΧΑ, λέγοντας πως σήμερα "είναι σαν να μην υπάρχει", ενώ η δίκη της οργάνωσης είναι σε εξέλιξη» και χρεώνοντας στον Κυρ. Μητσοτάκη «defacto συμπόρευση με τους δολοφόνους της ΧΑ», που «συνιστά κίνηση άκρως υπονομευτική για την ίδια τη δημοκρατία», προκειμένου «να κερδίσει λίγες παραπάνω ψήφους».

Είναι, βέβαια, καταγεγραμμένο το γεγονός ότι τέτοιο ρόλο, «ξεπλύματος» της ναζιστικής οργάνωσης, έχει παίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ, με χαρακτηριστικό το πρόσφατο παράδειγμα της πρόσκλησης των ναζιστών βουλευτών για την κυβερνητική φιέστα στο Καστελόριζο και τις δηλώσεις περί «εκδημοκρατισμού» του μορφώματος, ενώ καταγεγραμμένες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, που «σέρνεται» εδώ και χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ