Τετάρτη 2 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απαράδεκτες μεθοδεύσεις στο σωματείο της «ΑΥΡΑ»

Την προσπάθεια της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων «ΑΥΡΑ» στο Αίγιο, να διαγράψει από το επιχειρησιακό σωματείο το μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών και αναπληρωτή γραμματέα του κλαδικού συνδικάτου Ποτών - Τροφίμων ν. Αχαΐας, Γεωργία Στεφανάκου καταγγέλλει το Συνδικάτο Ποτών - Τροφίμων ν. Αχαΐας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού του σωματείου, πρόσφατα, προχώρησαν σε τροποποίηση του καταστατικού του σωματείου, μακριά και έξω από τους εργάτες του εργοστασίου, προσθέτοντας άρθρο στο καταστατικό που λέει: "Απαγορεύεται στα μέλη του Σωματείου να εγγράφονται και να συμμετέχουν σε συνδικαλιστική οργάνωση ή Σωματείο της ίδιας ομοιοεπαγγελματικής κατεύθυνσης", με σκοπό να αποκλείσουν την εγγραφή μελών που είναι και παράλληλα μέλη στο κλαδικό συνδικάτο Ποτών - Τροφίμων και να πετάξουν έξω όσους είναι ήδη μέλη (...)

Σκοπός τους είναι να πετάξουν έξω από το σωματείο όποιον αντιπαλεύει τα σχέδια της εργοδοσίας, όποιον αποκαλύπτει το ρόλο τους στους εργάτες και οργανώνει την πάλη τους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, των κατακτήσεων τους. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες μεθόδους και πρακτικές θα σταματήσουν την καθημερινή μας πάλη και δράση στους χώρους δουλειάς».

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ