Τετάρτη 2 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία στα Πρακτορεία Τύπου για τη Σύμβαση

Σύσκεψη για τη ΣΣΕ διοργανώνει την Πέμπτη και το ΣΕΤΗΠ

Από προηγούμενη συγκέντρωση των εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου
Από προηγούμενη συγκέντρωση των εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου
Απόφαση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα πήραν οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου, στη χτεσινή Γενική τους Συνέλευση, που έγινε στο πλαίσιο 3ωρης στάσης εργασίας, με απόφαση της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας. Με ψήφους 172 ΝΑΙ και 13 ΟΧΙ, υπερψηφίστηκε η πρόταση της διοίκησης για 24ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα και εξουσιοδότηση του ΔΣ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με στόχο την υπογραφή νέας ΣΣΕ που να προβλέπει τουλάχιστον ό,τι και η τελευταία αλλά και την αποτροπή οποιασδήποτε αντεργατικής μεθόδευσης της εργοδοσίας.

Τη στήριξη της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου μετέφερε ο πρόεδρός της, Γ. Τόλης, με το χαιρετισμό που απηύθυνε στη συνέλευση. Την κατάσταση που διαμορφώνεται στα πρακτορεία, με δεδομένη την προκλητική άρνηση των εργοδοτών να συναντήσουν το σωματείο και να συζητήσουν για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, παρουσίασε στην εισήγηση ο πρόεδρος του σωματείου, Π. Κατάρας. Αναφορά έγινε και στο νέο «χτύπημα» που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα ασφαλιστικά δικαιώματα και στην ανάγκη να δοθεί συντονισμένη απάντηση.

Σύσκεψη για τη ΣΣΕ από το ΣΕΤΗΠ

Σε σύσκεψη καλεί το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ) τους εργαζόμενους στις εταιρείες «Wind», «Vodafone» και στη νέα εταιρεία «Victus», που δημιουργήθηκε για την κοινή διαχείριση του δικτύου τους, καθώς και τα ΔΣ των επιχειρησιακών σωματείων, την Πέμπτη, στις 6 μ.μ. στο ΕΚΑ. Η Γενική Συνέλευση που έγινε πρόσφατα κατήγγειλε την τακτική της διάσπασης των εργαζομένων που ακολουθεί η εργοδοσία και εξουσιοδότησε το ΔΣ του ΣΕΤΗΠ να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε, από κοινού με τα επιχειρησιακά σωματεία, να δοθεί η μάχη για την υπογραφή νέων ΣΣΕ.

Το ΣΕΤΗΠ υπογραμμίζει: «Καλούμε τους εργαζόμενους να παραμερίσουν τις λογικές διάσπασης, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να συσπειρωθούν τώρα στο ΣΕΤΗΠ και στα επιχειρησιακά τους σωματεία, ώστε όλοι μαζί και από κοινού να διεκδικήσουμε ένα πλαίσιο αιτημάτων τέτοιο που να καλύπτει τις ανάγκες μας, να στέκεται εμπόδιο στα σχέδια των διοικήσεων».

  • Σε Γενική Συνέλευση καλεί τους εργαζόμενους το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων «Vodafone - Πάναφον», την Τρίτη 8 Ιούλη, στις 6 μ.μ., στο Press Room Χαλανδρίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ