Πέμπτη 3 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η κυβέρνηση προχωράει τη διάλυση των λαϊκών αγορών

Ημερίδα - συγκέντρωση αύριο στο Περιστέρι από παραγωγούς και αυτοαπασχολούμενους

Την πρόβλεψη του νόμου 4264/2014 για διαχωρισμό των παραγωγών και των επαγγελματιών στις λαϊκές αγορές υλοποιεί υπουργική απόφαση, που εξέδωσε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτος. Η σχετική αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Γ. Γιακουμάτος, μιλώντας χτες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, δεν έχει υπάρξει ακόμα συμφωνία με τους φορείς για τα κριτήρια του διαχωρισμού εμπόρων και παραγωγών και προανήγγειλε διευκρινιστική εγκύκλιο, όπου θα ορίζονται τα κριτήρια και η μοριοδότηση, τα οποία «είναι ακόμη υπό διαβούλευση».

Τοποθετούμενη εκ μέρους του ΚΚΕ, η βουλευτής Διαμάντω Μανωλάκου, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να κοροϊδέψει τους παραγωγούς και τους αυτοαπασχολούμενους με υποσχέσεις περί «διαβούλευσης», από τη στιγμή που ο αντιδραστικός νόμος προωθείται κανονικά. Είπε ακόμα ότι οι ρυθμίσεις για τις λαϊκές αγορές περιέχονται στη λεγόμενη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ και ότι στόχος είναι να συγκεντρωθεί το λιανεμπόριο σε ακόμα λιγότερα χέρια. Απαίτησε την απόσυρση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Στην ίδια συνεδρίαση, ο Γ. Γιακουμάτος ανακοίνωσε ότι τις αποφάσεις για τη συγκρότηση από τις Περιφέρειες των τριμελών επιτροπών θα τις πάρουν οι νέοι περιφερειάρχες και γι' αυτό η σχετική προθεσμία παρατείνεται με τροπολογία μέχρι τις 30 Οκτώβρη (από 15 Αυγούστου).

Αύριο Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου, οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών και Παραγωγών πωλητών Αττικής και Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν ημερίδα - συγκέντρωση, προκειμένου να ενημερώσουν τον κλάδο για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των Λαϊκών Αγορών και να εξετάσουν το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων, για να πάρουν θέση πάνω στα δίκαια αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ