Πέμπτη 3 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συνεχίζονται οι συσκέψεις για την απεργία στο Δημόσιο

Την προετοιμασία της πανδημοσιοϋπαλληλικής κινητοποίησης στις 9 Ιούλη συζήτησαν χτες στη Θεσσαλονίκη

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη
Με τη συμμετοχή συνδικαλιστών κι εργαζομένων του δημόσιου κι ευρύτερου δημόσιου τομέα, έγινε χτες στη Θεσσαλονίκη η σύσκεψη που συγκάλεσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την καλύτερη οργάνωση της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας, την Τετάρτη 9 Ιούλη.

Τόσο εισηγητικά όσο και στις τοποθετήσεις, αναλύθηκε η ουσία της αντιδραστικής «αξιολόγησης» και των άλλων αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο και καταλήχτηκε πρόγραμμα δράσης μέχρι και την απεργία. Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγ. Σοφίας. Αντίστοιχα, στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.

Κάλεσμα στους εργαζομένους της περιοχής να πάρουν μαζικά μέρος στη δημοσιοϋπαλληλική πανελλαδική απεργία, στις 9 Ιούλη και στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, απευθύνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.

Σε σύσκεψη εκπροσώπων συνδικαλιστών από διάφορους χώρους του Δημοσίου, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καταλήχτηκαν περιοδείες, συσκέψεις, συνελεύσεις και ομιλίες για την ενημέρωση των εργαζομένων και τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση. Συσκέψεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες και σε άλλες πόλεις.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι εργαζόμενοι του ΚΑΤ ανταποκρίθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους (756) στο κάλεσμα του σωματείου και υπέγραψαν κείμενο με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νόμο για την «αξιολόγηση» δομών, υπηρεσιών και υπαλλήλων (4250/14). Το κείμενο κοινοποιήθηκε στη Διοίκηση, καλώντας την να μην προχωρήσει στον επιμερισμό ποσοστών.

Την αντίθεσή του στην «αξιολόγηση» εκφράζει επίσης ο Δημοσιοϋπαλληλικός Σύλλογος Σπουδαστών Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, με ψήφισμα της Γενικής του Συνέλευσης. Τέλος, το σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», καλεί από σήμερα και μέχρι την απεργία στις 9 Ιούλη σε καθημερινή 3ωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, ενάντια στο νόμο της αξιολόγησης και στις μεθοδεύσεις στελεχών της διοίκησης του νοσοκομείου για την υλοποίησή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ