Σάββατο 12 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ψάχνονται για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς

Υπό την προεδρία του Ευ. Βενιζέλου και με κεντρικό ζήτημα το πώς θα προχωρήσει η αναμόρφωση της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας (κεντρικό πρόβλημα στη διαδικασία αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος), συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Στη Χαρ. Τρικούπη αναζητούν νέο σχήμα για να προωθήσουν αποτελεσματικότερα την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς, εγκαταλείποντας κατά πώς φαίνεται το όχημα της Ελιάς και πηγαίνοντας σε ένα ιδρυτικό συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης» τον Οκτώβρη. Τουλάχιστον, τέτοια απόφαση έλαβε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος τη Δευτέρα.

Στο ίδιο πλαίσιο η ηγεσία καλοδέχτηκε την πρόσκληση Κουβέλη προς Τσίπρα, Βενιζέλο, Θεοδωράκη, Λοβέρδο, Κατσέλη, Οικολόγους - Πράσινους, «ανεξάρτητους» βουλευτές κ.ά., για έναρξη διαλόγου για την κεντροαριστερά και «διαμόρφωση μίας προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας».

Βέβαια, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Newpost», ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης έστειλε ένα μήνυμα στην Κουμουνδούρου, λέγοντας ότι «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προτείνει φανταστικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, δεν θα μπορεί να προκύψει κανενός είδους προγραμματική συμφωνία μαζί του». Παραπέρα ζήτησε το ΠΑΣΟΚ «να οδηγηθεί συντεταγμένα σε ένα δημοκρατικό συνέδριο, όπου θα κληθούν όλες του οι κοινωνικές δυνάμεις. Αυτές που εκφράστηκαν με ισχυρή παρουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους κοινωνικούς χώρους και στα επιμελητήρια την τελευταία χρονιά». Επίσης να υπάρξει «προγραμματικός διάλογος» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, κρίνοντας ότι «είναι ο μόνος τρόπος για να έχουν οι πολίτες στις επόμενες εκλογές μια τρίτη προοδευτική επιλογή απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κόντρα σε όλους...

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του λεγόμενου Κοινωνικού Συνδέσμου Γ. Φλωρίδης επιτέθηκε στην Ελιά, λέγοντας ότι «είναι ένα άθροισμα του ΠΑΣΟΚ με κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ (...) δεν μπορεί να προκύψει καμιά δυνατότητα ανανέωσης από παλιά σχήματα, τα οποία εν πάση περιπτώσει όσο καινούργιες ονομασίες και να βρουν, ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είναι τα παλιά (...) Ολα αυτά γίνονται στην πραγματικότητα για να κρατηθούν, στενόκαρδα, αυτά τα μικρομάγαζα που έχουν απομείνει στο χώρο».

Μιλώντας για το Ποτάμι, έβαλε ένα ζήτημα «αν αυτός ο καινούργιος πολιτικός σχηματισμός μπορεί να πολιτικοποιηθεί πράγματι». Αφησε αιχμές ενάντια στον Θεοδωράκη, λέγοντας ότι «η συνταγή του να καταγγέλλεις το παλιό δεν λέει τίποτα απολύτως. Ευκαιριακά, μπορεί να σου δώσει κάποια οφέλη, αλλά η χώρα έχει ένα εθνικό στρατηγικό κενό (...) είμαι τελείως αντίθετος με τα εγχειρήματα τα οποία έχουν το επικοινωνιακό στοιχείο μέσα τους, το οποίο λέει ότι επειδή το κλίμα είναι εναντίον των πολιτικών γενικώς και της πολιτικής, καβαλάω αυτό το κύμα για να υπάρξω».

Τέλος, πολιτική «πλατφόρμα», με αίτημα την «πολιτική σταθερότητα», αναμένεται να καταθέσουν αύριο στην ΚΠΕ στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τη Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής τον Ι. Μαγκριώτη. Καλούν τις άλλες δυνάμεις του «ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου» (Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ, Οικολογικές κινήσεις, μεμονωμένους πολίτες), «να συμμετέχουν δημιουργικά για την επίτευξη των κοινών στόχων που περιέχουν οι διακηρύξεις τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκίνησαν συζητήσεις αναδιάταξης της κεντροαριστεράς (2014-07-27 00:00:00.0)
Διεκδικεί την ηγεσία της «κεντροαριστεράς» (2014-04-04 00:00:00.0)
Ερίζουν ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για την πρωτοκαθεδρία (2014-01-28 00:00:00.0)
«Παιχνίδι» όλων με όλους (2014-01-01 00:00:00.0)
Κεντροαριστερές διεργασίες και αντιλαϊκές συνταγές (2013-12-15 00:00:00.0)
Σε εξέλιξη η αναμόρφωση (2013-11-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ