Σάββατο 12 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις μελών και στελεχών

Στον απόηχο των προχτεσινών ηχηρών διαγραφών, παραιτήσεων και ανεξαρτητοποιήσεων, που στοίχισαν στη ΔΗΜΑΡ δύο βουλευτές και δύο μέλη της ΚΠΕ, νέες αποχωρήσεις στελεχών οργάνων στη μέση της κομματικής ιεραρχίας ήρθαν να επιβεβαιώσουν τη βαθιά κρίση που διέρχεται το κόμμα και τους κλυδωνισμούς, μεγαλύτερους από άλλες δυνάμεις, της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.

Την αποχώρησή τους απ' τη ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσαν 6 μέλη της Νομαρχιακής Αθήνας και δέκα στελέχη και μέλη της από την Οργάνωση της Καλαμαριάς με επιστολή τους στην οποία εξηγούν τους λόγους της απόφασής τους (αποχώρηση από την κυβέρνηση, μη συμμετοχή στο διάλογο για την κεντροαριστερά κ.ά.), διαμαρτυρόμενοι συγχρόνως και για τη «μετατροπή της ΔΗΜΑΡ σε παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ».

Η Αγίου Κωνσταντίνου αναμένει κι άλλες τέτοιες αποχωρήσεις στην πορεία προς το Συνέδριο, από τις διαδικασίες του οποίου απέχει ούτως ή άλλως η μειοψηφούσα «Μεταρρυθμιστική Τάση». Ο άτυπος επικεφαλής της μειοψηφίας Σπ. Λυκούδης άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και για τον εαυτό του, σημειώνοντας πως οι τελευταίοι χειρισμοί έχουν διαταράξει σοβαρά τη σχέση του με το κόμμα.

Μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», είπε μεταξύ άλλων ότι «το θέμα είναι αν σ' αυτή τη φάση που περνάμε τώρα, θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε τη σοβαρότητά μας ως κόμμα, δηλαδή να συνδυάσουμε τη λειτουργία μας με ψυχραιμία, ευθύνη και νηφαλιότητα, στοιχεία που - κατά τη γνώμη μου - τώρα δεν εμφανίζονται».

Πρόσθεσε ότι η διαγραφή του Γρ. Ψαριανού επιβεβαίωσε τις ανησυχίες και τους φόβους του και συμπλήρωσε με νόημα ότι όλο αυτό το διάστημα «ήμουν ο μόνος βουλευτής που ακολούθησε απολύτως την κομματική γραμμή, πάρα πολλοί συνάδελφοί μας βουλευτές, σε διάφορα νομοσχέδια και σε διάφορες επιλογές, είχαν τη δική τους προσωπική στάση. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό ενοχοποιεί σήμερα τον Γρ. Ψαριανό».

Βαβέλ...

Απ' την πλευρά του, ο Γρ. Ψαριανός κατηγόρησε τον Φ. Κουβέλη ότι ήθελε να διώξει τους διαφωνούντες από τη ΔΗΜΑΡ, φερόμενος σαν ιδιοκτήτης της.

Η βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη υποστήριξε πάντως πως καλό θα είναι η ανασυγκρότηση του κόμματος να γίνει επί πολιτικών θέσεων τις οποίες να υπερασπιστούν όσοι τις πιστεύουν, δείχνοντας εμμέσως στους διαφωνούντες την πόρτα της εξόδου.

Ο Γ. Πανούσης, βουλευτής του κόμματος, κάλεσε τον Φ. Κουβέλη να ορίσει διάδοχο και τάχτηκε υπέρ της στήριξης μελλοντικά μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χ. Μαχαίρας, μιλώντας χτες στον ρ/σ «Βήμα», αφού διευκρίνισε ότι ο Γρ. Ψαριανός τέθηκε εκτός ΚΟ και δεν διαγράφτηκε απ' τη ΔΗΜΑΡ, το καταστατικό της οποίας δεν προβλέπει τέτοιες ποινές, πρόσθεσε: «Για να υπάρχει εσωκομματική δημοκρατία, πρέπει να υπάρχει κόμμα, δηλαδή συλλογικότητα. Και αυτή τη συλλογικότητα είμαστε υποχρεωμένοι να την προστατεύουμε». Υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο Γρ. Ψαριανός «έχει μια μακρά περίοδο που έχει εκδηλώσει πλήθος διαφοροποιήσεων εν σχέσει με τις πολιτικές επιλογές της ΔΗΜΑΡ, μόλις πριν από λίγες ημέρες έδωσε μια συνέντευξη όπου έλεγε ότι "δεν νιώθω ΔΗΜΑΡ, η ΔΗΜΑΡ τέλειωσε" και ορισμένα άλλα πράγματα στον ίδιο τόνο. Ηταν σαν επίλογος μιας προαναγγελθείσας ρήξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ