Σάββατο 12 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΤ ΚΑΡΔΙΑΣ
Να συμπεριληφθεί στο δημοψήφισμα και ο ΑΔΜΗΕ

Με αφορμή τη συζήτηση σχετικά με το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ», η Σωματειακή Επιτροπή των εργαζομένων ΚΥΤ Καρδιάς (ΑΔΜΗΕ) ζητάει να συμπεριληφθεί το σύνολο του ζητήματος της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας, στο πλαίσιο της οποίας έγινε από την αρχή του χρόνου και η ιδιωτικοποίηση των Δικτύων (ΑΔΜΗΕ).

Μεταξύ άλλων, η σωματειακή επιτροπή σημειώνει: «Το προηγούμενο διάστημα έγιναν απεργίες, συγκεντρώσεις και άλλες κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Δικτύων. Συνδικάτα, κόμματα και φορείς τάχτηκαν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων, ενώ τώρα αποφεύγουν να εντάξουν τα Δίκτυα στη συζήτηση του δημοψηφίσματος.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στα Δίκτυα (ΑΔΜΗΕ), δεν περιμένουμε τίποτα από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Απευθυνόμαστε στους εργαζομένους και στο λαό να πάρει πρωτοβουλίες, να πιέσουν τα συνδικάτα και τους φορείς, να πιέσουν σε κάθε κατεύθυνση έτσι ώστε να εντάξουν ολοκληρωμένα το αίτημα, που αφορά συνολικά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των Δικτύων.

Ετσι όπως ανοίγει η συζήτηση μόνο για τη "μικρή ΔΕΗ", εξυπηρετεί την κυβέρνηση που περιορίζει την αντιπαράθεση και χειραγωγεί με μεγάλη ευκολία την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων. Εχει κάθε λόγο η συνδικαλιστική πλειοψηφία να μην ανοίξει συνολικά το ζήτημα, γιατί το προηγούμενο διάστημα συμφώνησε και υπέγραψε τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ και την τριχοτόμησή της.

Αποκρύπτουν από το λαό ότι η απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας μπορεί να γίνει με πολλές μορφές ιδιωτικοποίησης, που θα είναι το ίδιο επώδυνες για τους εργαζομένους και το λαό. Οχι στην κοροϊδία και τη διάσπαση των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ