Τετάρτη 23 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
«Βούλιαξαν» οι ελπίδες για τις γυναίκες

Στη διαδικασία των πέναλτι ...βούλιαξαν οι ελπίδες της Εθνικής Γυναικών για πρόκριση στην τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Βουδαπέστη καθώς ηττήθηκε με 11-9 από την Ιταλία στη διαδικασία των πέναλτι και ενώ ο κανονικός αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 7-7 (δεν υπάρχει παράταση). Ετσι η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί πλέον για το καλύτερο δυνατό, κάτι που μεταφράζεται στην 5η θέση της διοργάνωσης με αντίπαλο τη Ρωσία, όπου στον άλλο προημιτελικό ηττήθηκε από την οικοδέσποινα Ουγγαρία με 11-9. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά από το 2010 που η Εθνική Γυναικών θα βρεθεί εκτός βάθρου διεθνούς διοργάνωσης. Στους ημιτελικούς θα κοντραριστούν η Ισπανία με την Ουγγαρία και η Ολλανδία με την Ιταλία.

Το χτεσινό παιχνίδι συνέχισε την παράδοση που θέλει τις αναμετρήσεις της Ελλάδας με την Ιταλία τα τελευταία χρόνια να εξελίσσονται σε ντέρμπι, με τις δυο ομάδες να παλεύουν ισάξια για τη νίκη. Μάλιστα, ένα γκολ της Ασημάκη στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας ήταν αυτό που έγραψε το 7-7 και οδήγησε το παιχνίδι στα πέναλτι. Οι Ελληνίδες παίκτριες παρά το καλό ξεκίνημα (2-2 στο πρώτο οκτάλεπτο) στη συνέχεια εγκλωβίστηκαν στην ιταλική άμυνα επιθετικά, ενώ η αδυναμία στην περιφερειακή άμυνα έδωσε το δικαίωμα στις Ιταλίδες να προηγηθούν με 6-4 στις αρχές της επανάληψης. Ωστόσο, η βελτίωση στα αμυντικά καθήκοντα καθώς και το σκοράρισμα από τη θέση του φουνταριστού ξανάβαλαν την ελληνική ομάδα στο παιχνίδι που ισοφάρισε σε 6-6, με το παιχνίδι να πηγαίνει στην κόψη του ξυραφιού μέχρι τέλους. Στα πέναλτι η πορτιέρο της Ιταλίας Γκορλέρο κατάφερε να πει όχι στα χτυπήματα των Τσουκαλά και Χαραλαμπίδη, την ώρα που οι συμπαίκτριές της (Μπιανκόνι, Εμολο, Μότα, Φρασινέτι) ήταν απόλυτα εύστοχες. Για την Ελλάδα στη διαδικασία σκόραραν οι Ρουπέση, Αβραμίδου.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ: Σήμερα με Σερβία με στόχο την τετράδα

Κόντρα στην ισχυρή και κάτοχο του τίτλου Σερβία η Εθνική Ανδρών σήμερα (21.30 ΝΕΡΙΤ) θα προσπαθήσει να κάνει το άλμα και να βρεθεί στην τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η αποστολή δεν είναι εύκολη για τους διεθνείς του Σάκη Κεχαγιά ωστόσο στην Εθνική επικρατεί αισιοδοξία για τη σημερινή αναμέτρηση. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως έχει πίστη στους παίκτες του, οι οποίοι καλούνται σήμερα να παίξουν άλλον έναν τελικό στη διοργάνωση και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ