Τετάρτη 23 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΙΓΚ
Το βήμα ... τίτλου ψάχνει η Ελλάδα

Αισιόδοξος ενόψει του σημερινού πρώτου τελικού στο Ευρωπαϊκό Λιγκ δηλώνει ο αρχηγός της Εθνικής Δημήτρης Τζούριτς

Eurokinissi

Αισιόδοξος ενόψει του σημερινού πρώτου τελικού στο Ευρωπαϊκό Λιγκ δηλώνει ο αρχηγός της Εθνικής Δημήτρης Τζούριτς
Με στόχο να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να κάνει σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου η Εθνική Ανδρών υποδέχεται σήμερα στον Εύοσμο το Μαυροβούνιο (19.00 ΝΕΡΙΤ) στο πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων για τον τελικό του φετινού Ευρωπαϊκού Λιγκ. Η επιτυχία της ελληνικής ομάδας να φθάσει ως εδώ έχει ανοίξει την ...όρεξη στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και όλοι δηλώνουν έτοιμοι να προσφέρουν μια σημαντική διάκριση για το ελληνικό ανδρικό βόλεϊ μετά από αρκετά χρόνια. Η αποστολή ενόψει μάλιστα και της ρεβάνς εκτός έδρας δεν είναι και εύκολη, ωστόσο στο ελληνικό στρατόπεδο επικρατεί η αισιοδοξία. Αλλωστε η πιο πρόσφατη εμφάνιση της Εθνικής, όταν με σπουδαία απόδοση κατάφερε να επικρατήσει εκτός έδρας της Σλοβενίας (3-1) και να ανατρέψει την εις βάρος της εντός έδρας ήττα, δείχνει τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας. Και αυτές καλούνται σήμερα να δείξουν οι διεθνείς του Σωτήρη Δρίκου. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, μιλώντας χτες για τα παιχνίδια του τελικού, κράτησε χαμηλούς τόνους και τα χαρακτήρισε και τα δυο αμφίρροπα, ωστόσο χαρακτήρισε την προοπτική της κατάκτησης του τίτλου ως σημαντική πρόκληση για την Εθνική που δίνει παραπάνω δέλεαρ στους παίκτες για την επιτυχία.

«Ενας τελικός παραμένει τελικός. Περιμένω δύο πολύ αμφίρροπα παιχνίδια, αλλά θέλω να τονίσω πως πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι το γεγονός ότι βρίσκεται εδώ που βρίσκεται, καθώς έχει πολλά χρόνια να διακριθεί. Είναι μία πρόκληση για όλους, λόγω του μικρού μέσου όρου ηλικίας. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι από την αρχή ως το τέλος, γιατί, όπως είπε και ο Τζούριτς, είναι παγίδα για μία τέτοια ομάδα. Θα αφήσουμε τα συναισθήματα απ' έξω και θα παλέψουμε για το καλύτερο. Κάθε πόντος είναι ένας επιπλέον τελικός για μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ελληνας ομοσπονδιακός.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αρχηγού της ομάδας Δημήτρη Τζούριτς, που στην επίσημη συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για τη δίψα της διάκρισης που έχουν όλοι οι παίκτες, ενώ χαρακτήρισε το Μαυροβούνιο επικίνδυνη ομάδα με δυνατούς παίκτες.

Σημειώνεται τέλος πως η ρεβάνς του σημερινού αγώνα θα γίνει την Κυριακή 27 Ιούλη στην πόλη Μπούντβα του Μαυροβουνίου (21.00 ώρα Ελλάδας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ