Τρίτη 26 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ - ΡΑΧΟΪ
Από κοινού στην αντιλαϊκή ρότα

Στην Ισπανία πήγε την Κυριακή η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, σε μία επίσκεψη, όπως αναφέρεται, προετοιμασίας για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 30 Αυγούστου. Η Γερμανίδα καγκελάριος συνόδευσε την Κυριακή τον Ισπανό πρωθυπουργό στη διαδρομή του προσκυνήματος του Αγίου Ιακώβου της Κομποστέλα, στη Γαλικία.

Η Μέρκελ και ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι - και οι δύο είναι στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα - σε συνέντευξή τους επέμειναν στη συνέχιση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζονται συνολικά στην ΕΕ, ενώ ανέδειξαν την αναιμική ανάκαμψη που παρατηρείται για δεύτερο τρίμηνο στην οικονομία της Ισπανίας με 0,6%. Ωστόσο όπως και σε άλλες χώρες με ή χωρίς μνημόνιο αυτοί που πληρώνουν το μάρμαρο για να βγουν από την κρίση οι καπιταλιστές είναι οι εργαζόμενοι.

«Μοιράζομαι την άποψη του Μαριάνο Ραχόι σε ό,τι αφορά το συνδυασμό της δημοσιονομικής λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων», διαβεβαίωσε η Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες δεν θέλησαν να κάνουν κανένα σχόλιο για τις επιθέσεις τις οποίες έκανε το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Αρνό Μοντεμπούρ, εναντίον της Γερμανίας και των πολιτικών λιτότητας στην ΕΕ, τοποθετήσεις οι οποίες οδήγησαν στον ανασχηματισμό της γαλλικής κυβέρνησης.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος για τη βούληση του πρωθυπουργού (σ.σ. της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς), διότι μου την εξέφρασε, να κάνει μεταρρυθμίσεις και να συνεχίσει να εργάζεται ώστε να εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις (της Γαλλίας) στην Ευρώπη», είπε πάντως ο Ραχόι.

«Εύχομαι στον Γάλλο Πρόεδρο να επιτύχει στην εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων», αλλά «δεν πρόκειται να σχολιάσουμε τα γεγονότα», είπε από τη δική της πλευρά η Γερμανίδα καγκελάριος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ