Τρίτη 26 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Δεκάδες τραυματίες από 6 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η οινοπαραγωγός κομητεία της ομώνυμης κοιλάδας Νάπα μετρά τις πληγές που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε το πρωί της Κυριακής τη βόρεια πολιτεία της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, προκαλώντας τον τραυματισμό περίπου 200 ατόμων, εκ των οποίων οι τρεις (ανάμεσά τους και ένα 13χρονο αγόρι που καταπλακώθηκε από τζάκι) νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο εγκέλαδος προκάλεσε ακόμη σημαντικές ζημιές σε δεκάδες κτίρια και οινοποιεία της περιοχής, καθώς και σε τμήματα του δικτύου ύδρευσης και φυσικού αερίου, και διακοπή ρεύματος σε περίπου 40.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Νάπα και στις γειτονικές πόλεις Σονόμα, Σεντ Χελένα και Σάντα Ρόζα.

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης ανέφερε πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν οκτώ χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Αμέρικαν Κάνιον, στη βόρεια άκρη του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν, έθεσε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αποδεσμευτούν τα απαραίτητα κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και για να γίνει μία νέα εκτίμηση πιθανώς περαιτέρω αντισεισμικής θωράκισης της πολιτείας που φοβάται εδώ και δεκαετίες έναν πολύ ισχυρό σεισμό, άνω των 9 Ρίχτερ, καθώς βρίσκεται πάνω σε μεγάλα σεισμικά ρήγματα. Αλλοι αξιωματούχοι εκτίμησαν σε τουλάχιστον 100.000.000 δολάρια τις ζημιές στην τοπική βιομηχανία παραγωγής κρασιού.

Παράλληλα, οι αρμόδιες αρχές παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν ισχυρούς μετασεισμούς, ακόμη και άνω των 5 Ρίχτερ, μέσα στις επόμενες μέρες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ