Τρίτη 26 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΔΗΜΙΑ «ΕΜΠΟΛΑ»
Ανησυχία για τη σταθερή αύξηση των κρουσμάτων...

ΦΡΙΤΑΟΥΝ - ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Αυξάνονται σταθερά τα θανατηφόρα κρούσματα της επιδημίας του αιμορραγικού πυρετού «Εμπολα» που πλήττει κυρίως χώρες της Δυτικής Αφρικής, καθώς ο τελευταίος απολογισμός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει πλέον τουλάχιστον 1.427 νεκρούς και 2.615 επιβεβαιωμένα κρούσματα...

Ο συντονιστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού «Εμπολα», δρ. Ντέιβιντ Ναμπάρο, προειδοποίησε χτες ότι η μάχη εναντίον της επιδημίας είναι «ένας πόλεμος που δεν έχει κερδηθεί και θα μπορούσε να διαρκέσει τουλάχιστον ένα εξάμηνο». Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, Φριτάουν, ο Ναμπάρο κατήγγειλε ως αρνητικό το γεγονός ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν αναστείλει τις πτήσεις στις πληγείσες περιοχές, θεωρώντας ότι η εξέλιξη «δυσκολεύει περισσότερο» ή καθιστά «αδύνατη» την αποστολή του ΟΗΕ και του ΠΟΥ. Οπως σημείωσε, η επιδημία του «Εμπολα» «εξαπλώνεται ακόμα σε πολλές περιοχές» στη Σιέρα Λεόνε.

Στα θανατηφόρα κρούσματα της νόσου δεν συγκαταλέγεται ακόμη ο χτεσινός θάνατος ενός από τους τρεις Λιβεριανούς γιατρούς, που είχε λάβει το πειραματικό φάρμακο ZMAPP, έπειτα από τη μόλυνσή του από τον ιό «Εμπολα» ενώ βρισκόταν στη Σιέρα Λεόνε.

Αντίθετα, σε σταθερά καλή κατάσταση νοσηλευόταν έως χτες στο λονδρέζικο νοσοκομείο «Ρόγιαλ Φρι Χόσπιταλ» ο 29χρονος Βρετανός από τη Σιέρα Λεόνε που μολύνθηκε επιβεβαιωμένα από τον επικίνδυνο ιό και στον οποίο δεν έχει χορηγηθεί το πειραματικό φάρμακο.

Χτες επίσης ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιοσιχίντε Σούγκα, ανακοίνωσε την προθυμία του Τόκιο να εκχωρήσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ικανές ποσότητες ενός νέου αντιγριπικού φαρμάκου με την προσδοκία ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ακόμη όπλο κατά του αιμορραγικού ιού «Εμπολα».

Νωρίτερα, ο Ιατρικός Σύλλογος της Νιγηρίας (NMA) ανακοίνωσε την από χτες αναστολή της απεργίας διάρκειας 65 ημερών που πραγματοποιούσαν γιατροί δημόσιων νοσοκομείων με οικονομικά και εργασιακά αιτήματα, σε μία κίνηση συμβολής στον αγώνα αντιμετώπισης της απειλής του ιού «Εμπολα» στη χώρα.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας της ΛΔ Κονγκό, Φέλιξ Καμπάνγκε Νούμπι, ανακοίνωσε χτες ότι τουλάχιστον δύο από οκτώ ύποπτα κρούσματα θανατηφόρου πυρετού στο βόρειο τμήμα της χώρας βρέθηκαν θετικά στον ιό «Εμπολα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ