Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Αντιδρούν στον επανέλεγχο των συμβάσεων

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν χτες το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και στο υπουργείο Πολιτισμού. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι ταξικές δυνάμεις, με κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας ΟΤΑ του ΠΑΜΕ.

Αιτία της κινητοποίησης είναι η διενέργεια από την κυβέρνηση επανελέγχου των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, προκειμένου να χρησιμοποιήσει και αυτό το τμήμα των εργαζομένων ως «δεξαμενή» για απολύσεις.

Χαρακτηριστικά, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας ΟΤΑ του ΠΑΜΕ: «Τα λεγόμενα της κυβέρνησης περί πλαστών δικαιολογητικών για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι παραμύθια. Οι εργαζόμενοι ΙΔΑΧ, που δούλευαν στους ΟΤΑ με "εντολή δημάρχου" ή και με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ανασφάλιστοι και απλήρωτοι τις περισσότερες φορές, δεν μπορεί να είναι υπόλογοι για την κατάσταση αυτή, δεν μπορεί να διώκονται και να απολύονται (...)

Κυβέρνηση, δήμαρχοι και περιφερειάρχες είναι συνυπεύθυνοι, γιατί εκμεταλλεύτηκαν βάναυσα τους συμβασιούχους, γιατί τους κρατούσαν ομήρους για πολλά χρόνια, άρπαζαν την ψήφο τους και τώρα μιλάνε για "νόμιμες διαδικασίες" και αξιοκρατία στις απολύσεις!».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας των εργαζομένων με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Θ. Λιβάνιο, από την οποία, όμως, δεν προέκυψε κάτι συγκεκριμένο. Το μόνο που βγήκε είναι ότι σύντομα, ίσως και την επόμενη βδομάδα, θα δημοσιοποιηθεί προς συζήτηση το αναμενόμενο νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο στόχος αυτός περιγράφεται στην «Εθνική Στρατηγική για τη Δημόσια Διοίκηση», που παρουσιάστηκε τον Μάρτη του 2014 και σημειώνεται ότι θα υιοθετηθεί ένα «νέο και μόνιμο σύστημα ατομικής αξιολόγησης της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων» μέχρι το Δεκέμβρη του 2014. Μετά τη συνάντηση ακολούθησε πορεία έως το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ