Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παρέμβαση στο ΝΑΤ για τον Οίκο Ναύτη

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Παρέμβαση στο ΝΑΤ έκαναν, χτες το πρωί, πέντε ταξικά ναυτεργατικά σωματεία, ενάντια στην ολοκληρωτική διάλυση του Οίκου Ναύτη και συνολικά της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ναυτεργατών, που προωθεί η κυβέρνηση. Απόφαση που σηματοδοτείται από την προσπάθεια για την αλλαγή χρήσης του κτιρίου που στεγάζεται ο Οίκος Ναύτη, το οποίο ανήκει στην ιδιοκτησία του ΝΑΤ.

Την παρέμβαση οργάνωσαν ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ (Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών), με αφορμή την προγραμματισμένη για χτες συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου, όπου ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν και αυτό του Οίκου Ναύτη.

Το ΔΣ κλήθηκε να εγκρίνει τις τροποποιήσεις που γίνονται στο ισόγειο του κτιρίου, περιορίζοντας δραστικά την Ελεγκτική Ιατρική Υπηρεσία και εξαφανίζοντας το χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, προκειμένου να στεγαστούν εκεί υπηρεσίες του ΠΕΔΥ και του ΟΝΝΕ, του νέου δηλαδή οργανισμού - έκτρωμα που προέκυψε από τη συγχώνευση που προώθησε πρόσφατα ο υπουργός Ναυτιλίας.

Μάλιστα, οι παρεμβάσεις αυτές έγιναν αυθαίρετα, αφού το ΝΑΤ, σύμφωνα με έγγραφα των υπηρεσιών του, δεν «ήξερε» τίποτα.

Οι ναυτεργάτες, που αρχικά συγκεντρώθηκαν έξω από το ΝΑΤ, απαίτησαν και συμμετείχαν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, όπου και επέβαλαν την απόσυρση του θέματος. Παράλληλα, αποφασίστηκε να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις από το ΠΕΔΥ και τον ΟΝΝΕ σχετικά με το τι ακριβώς σχεδιάζουν για τον Οίκο Ναύτη.

Οπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Σ. Τσιμπόγλου, στη διάρκεια της συνεδρίασης, οι προτάσεις θα συζητηθούν από τα ναυτεργατικά σωματεία και θα κριθούν, ενώ έκανε σαφές ότι η μάχη θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί για αποκλειστικά δημόσια Υγεία και δωρεάν χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων και των οικογενειών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ