Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μουσικό Σαββατοκύριακο

Τζαζ, λάτιν αλλά και ροκ ρυθμοί, μουσικά παντρέματα του κλασικού και της παράδοσης, νέα συγκροτήματα αλλά και γνωστοί καλλιτέχνες, θα συναντηθούν αύριο και μεθαύριο στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω, στο Μουσικό Διήμερο της ΚΝΕ που γίνεται εκεί.

Αναδεικνύοντας μουσικά είδη που δεν έχουμε συνηθίσει στα τελευταία Φεστιβάλ, η ΚΝΕ δίνει περισσότερο χώρο και χρόνο στη μουσική με αυτό το διήμερο, που παίρνει τη σκυτάλη από το θεατρικό διήμερο που είχε προηγηθεί.

Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει τζαζ, swing και ethnic μουσική και η δεύτερη μέρα επικεντρώνεται στο ελληνικό και ξένο ροκ, με το αναλυτικό πρόγραμμα να έχει ως εξής:

  • ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ:

20.00: Οι Gitante σε ένα πρόγραμμα ορχηστρικής μουσικής που ενώνει τη μουσική παράδοση διάφορων λαών με την κλασική μουσική δωματίου και την τζαζ.

21.00: Alekos Vretos quartet. Ο ουτίστας, πιανίστας και συνθέτης Αλέκος Βρέτος, έρχεται να ενώσει τη μουσική παράδοση με το σήμερα, συνενώνοντας με μαεστρία στοιχεία της jazz, αραβικής, ελληνικής και latin μουσικής.

22.00: Οι Ασσοι του Loui Salvador feat Νάσια Γκόφα. Πρόκειται για μια 6μελή τζαζ μπάντα, που παίζει διασκευές από ρεμπέτικα (και όχι μόνο) σε lounge jazz και 30's swing, allegro και ανέμελο.

  • ΚΥΡΙΑΚΗ, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ:

20.00: Ο τραγουδοποιός Γιώργος Μητρογιαννόπουλος έρχεται να παρουσιάσει τη δισκογραφική του πρόταση με «έντεχνο» ύφος, ευφάνταστες ενορχηστρώσεις και στίχους με κοινωνικό - πολιτικό χαρακτήρα.

21.00: «Stop Rewind Play». Μια πενταμελής indie - post μπάντα που συνθέτει δικά της κομμάτια με αγγλόφωνο στίχο σε alternative και post-rock μουσική.

22.00: Black body radiation, με κύριους άξονες garage, ψυχεδελικά και post-punk ήχους.

23.00: Αντώνης Μιτζέλος - Ερωφίλη στην παράσταση «ΚΙΘΑΡΩΔΙΑ». Μαζί τους ο Θοδωρής Καρέλλας. Με διάθεση για διάλογο και αυτοσχεδιασμό, οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τραγούδια τους που αγαπήσαμε και αγαπάμε. Στα πλήκτρα θα τους συνοδεύει η Ευαγγελία Μαυρίδου.

Αθλητικό camp

Στο Μπαρουτάδικο, όμως, η αυριανή μέρα δε θα έχει μόνο μουσική αλλά και... μπάσκετ, αφού ξεκινάει από κει το αθλητικό camp της ΚΝΕ, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ. «Μη μένεις στην εξέδρα θεατής, αγωνίσου! Κάνε τον αθλητισμό μέρος της ζωής σου!», είναι το σύνθημα του camp, που θα ξεκινήσει αύριο και μεθαύριο με τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 στα γήπεδα του Μπαρουτάδικου στο Αιγάλεω. Παράλληλα, αύριο, Σάββατο, στο πλαίσιο του camp, θα γίνει στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον ποδηλατικός γύρος του πάρκου για παιδιά, στις 6 το απόγευμα.

Οι δραστηριότητες του camp θα συνεχιστούν στο τριήμερο του Φεστιβάλ, στις 18, 19 και 20 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», με σεμινάρια πάλης και παγκρατίου αθλήματος, με αγώνες, επιδείξεις και σκάκι και θα κορυφωθούν το Σάββατο 20 Σεπτέμβρη με ένα λαϊκό αγώνα δρόμου 5 χλμ., αφιερωμένο στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά (αφετηρία το Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στις 9.30 π.μ. και τερματισμός στην κεντρική πλατεία Ιλίου).

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες του camp είναι δωρεάν. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 698.7706.814 και στις διευθύνσεις: kne@kne.gr και mail@odigitis.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μουσικό Διήμερο(2014-09-10 00:00:00.0)
Πολλά υποσχόμενο Μουσικό Διήμερο(2014-09-07 00:00:00.0)
Τα αθλητικά camp της ΚΝΕ(2014-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ